UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.06.2022 16:24 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

MI ORAN, ubedljiv triumf protiv Slovenije

Mediteranska reprezentacija Srbije pobedila je u prvom kolu B grupe na Igrama u alžirskom gradu Oranu Sloveniju 22:6 (3:2, 3:2, 7:1, 9:1).

Srbija je igrala u sastavu: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Gavrilović 3. Kojić 3, Anđelić 1, Poznanović 3, Urošević 2, Kovačević 4, Brešćanski 3, Stanić 2, Radulović, Virijević.

Vaterpolisti su sve vreme kontrolisali ovaj meč, a odmah nakon završetka utakmice, selektor naše reprezentacije Uroš Stevanović je rekao:

„Prvu utakmicu na svakom turniru je važno dobiti. Ovo je bila rutinska pobeda. Početak nije bio onako kako smo ga zamišljali, a posle je utakmica dobila neki normalan tok onako kako smo očekivali. Okrećemo se već daljim duelima koje imamo u grupi. Ceo program u grupi nam je u pre podnevnom terminu, pa zbog toga momci neće ići na ceremoniju otvaranja, već ćemo imati trening kako bismo se spremili za sutrašnju utakmicu“.

Kapiten naše reprezentacije Marko Dimitrijević je bio zadovoljan odigranom utakmicom i najavio je ambicije naše reprezentacije za najviši plasman:

„Na početku utakmice je bilo malo teško, ali smo na kraju pokazali da smo najbolji kao što smo bili i na prošlom i pretprošlom turniru. Ritmom smo slomili reprezentaciju Slovenije početkom druge četvrtine i samo smo nastavili i tako priveli utakmicu kraju. Mi, kao i uvek, na ovom turniru idemo na prvo mesto. Pripremali smo se, mislim, sasvim dovoljno i mislim da možemo da dođemo do zlatne medalje.“

Prvog dana u našoj grupi Slovenija je pobedila Portugaliju 18:5, Crna Gora Francusku 16:8. U „A“ grupi Grčka je izgubila od Španije 12:11 dok je Italija bila bolja od Turske 13:2. Drugog dana Francuska je bila bolja od Portugalije 12:10. U nedelju Srbija igra sa Francuskom u 10 ujutru