UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.02.2024 18:19 Starost: 79 days

Kategorija: Doha 2024

SP DOHA Srbija bez polufinala SP

Foto Marcel ter Bals/MTB Photo

Srbija – Hrvatska 13:15 (4:4, 5:5, 1:2, 3:4)

Sudije: Stavridis (Grčka),Om (Nemačka). Igrač više: Srbija 15 (6), Hrvatska 15 (10). Peterci: Srbija 3 (1), Hrvatska 2 (2).

SRBIJA: Filipović, Mandić 2, S. Rašović 3, Ranđelović 1, P.Jakšić, Vučinić 1, Drašović, N.Jakšić 2. Vico 2, Ubović 1, Lukić 1, V. Rašović, Mitrović. Selektor: Stevanović.

HRVATSKA: Bijač, Burić 3, Fatović 4, Lončar 1, Lazić 1, Biljaka, Vukičević, Žuvela 3, Marinić – Kragić 1, Vrlić, Harkov 2, Anić, Kržić. Selektor: Tucak.

 

Srbija neće igrati u polufinalu Svetskog prvenstva, Hrvatska je iskoristila sve što je mogla i pobedila 15:13 (4:4, 5:5, 2:1, 4:3). Srbija će u četvrtak igrati u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta sa poraženim iz duela Mađarska – Francuska.

Srbija nije imala rešenje za hrvatskog igrača više. Sa tim segmentom je iskusniji rival ostajao u igri I na kraju iskoristio trenutke slabosti naše reprezentacije I zasluženo pobedio.

Hrvatska je imala igrača više 15-10,oba peterca iskorišćena. Srbija je imala 15-6 i jedan realizovan peterac od tri . Bijač je zaustavio u trećem i četvrtom  delu udarce Mandića I Strahinje Rašovića. Sa 43 posto odbrane ispao je junak pobede svog tima. Filipović sa samo tri odbrane u drugom poluvremenu nije imao svoj dan, kao ni bedem ispred njega.

U prvoj četvrtini Srbija se brzo oporavila od početne prednosti Hrvatske 3:1. Vico koji je sa Ubovićem odradio ogroman posao I Ranđelović su izjednačili a posle još jednog gola rivača Strahinja Rašović je uz sirenu doneo remi.

Drugih osam minuta su bili najbolji što se Srbije tiče. Gol Vučinića sa igračem više, pa dve majstorije Nikole Jakšića za 7:5.. Vodila je naša selekcija sve vreme u ovoj četvrtini ali je svaki put odbrana padala sa igračem manje. Na kraju je Burić izjednačio na 9:9.

Posle poluvremena sa 18 golova I 16 isključenja očekivao se pad kod oba sastava. Tako je I bilo, samo što je Srbija padala sa igračem više. Od šest prilika samo je jednu Vico pretvorio u gol za 10:0, kod ostalih skoro da nije bilo ni udarca ka Bijaču. Nervoza je činila svoje, Fatović je pogodio za vođstvo 11:10.Bijač je u ovom delu nadmudrio Mandića u udarcu iz peterca.

Svašta se događalo u poslednjih osam minuta. Oba tima su ostajali bez igrača zbog tri lične greške. Četiri Hrvatska I tri Srpska uz brutaliti Mandića u finišu.Dva puta je Strahinja Rašovića uspevao da izjednači ali odbrane I koncentracije za preokret nije bilo. Fatović je sa igračem više doneo Hrvatskoj 13:12 a potom je Strahinja Rašović dva puta bio u prilici da izjednači. Prvo mu je Bijač odbranio peterac a potom je slabo šutirao sa igračem više.

Gol Burića 1,55 do kraja je najavio epilog. Mandić je pokušao šraubom da iznenadi Bijača I u povratku u odbranu je kako su sudije posle analize var snimka procenile nogom udario Lazića. Tačno 100 sekundi pre kraja sve je bilo rešeno. Mandić je kažnjem brutalitijem, Srbija je ostala bez njega do kraja utakmice. Fatović je realizovao peterac za 15:12 a Lukić je samo ublažio poraz-

Viktor Rašović je jedini prokomentarisao utakmicu:

- Ostaje žal za još jednim izgubljenim četvrtfinalem. Hrvatska je za nijansu bila bolja što pokazuje rezultat. Ostaje nam da izvučemo pouke za Pariz. Želim da u što boljem izdanju završimo prvenstvo bez obzira što je jako teško o tome pričati u ovom trenutku.