UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.04.2022 21:05 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija bolja od Crne Gore u Trebinju

U prijateljskom meču, na otvaranju olimpijskog bazena u Trebinju, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru rezultatom 11:10.

Utakmica je bila revijalnog karaktera, ali je viđena ozbiljna borbena igra dve nove ekipe. Srbija je bila dominantna do samog kraja prvog poluvremena. Igrala je odlično u odbranu, a u napadu je bila raspoložena, kako spolja, tako i na centarskoj poziciji, gde su sjajni bili Đorđe Lazić i Nemanja Vico, pa je u jednom trenutku vodila 7:3.

Međutim, u poslednja dva minuta drugog perioda pad u igri Srbije omogućio je Crnoj Gori da se sa tri vezana pogotka vrati u igru.

Na otvaranju drugog poluvremena Srbija nije iskoristila dva igrača više i odmah je stigla kazna u vidu izjednačenja. Do kraja četvrtine odlični Viktor Rašević, a zatim i njegov brat Strahinja, na sjajnu asistenciju golmana Mitrovića doneli su minimalnu prednost našoj reprezentaciji.

U nastavku je Crna Gora sa dva igrača više došla do preokreta, da bi na 10:10 poravnao Draško Gogov, a gol za pobedu na 2:47 do kraja postigao je Sava Ranđelović, koji je bio i najefikasniji igrač Srbije na meču sa tri gola.

Srbija - Crna Gora 11:10 (4:1, 3:5, 2:2, 2:2)

Gradski bazen Trebinje. Sudije: Raković (Srbija), Mišković (Crna Gora). Igrač više: Srbija 6 (3), Crna Gora 10 (4). Dva igrača više: Srbija 1 (0).

SRBIJA: Dobožanov, Gogov 2, Dedović, Ranđelović 3, Lazić 2, Vico 1, S. Rašović 2, Drašević, Jakšić, Radulović, Stojanović, V. Rašović 1, Mitrović, Pljevančić. Selektor Savić.

CRNA GORA: Lazović, Mršić 4, Banićević, Obradović, Čučković, V. Radović 1, Ukropina, Đurđić 1, Ćetković 1, Spaić, Matković 1, Petković 1, Tešanović, Vučurović, Đ. Radović 1. Selektor: Gojković.