UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.12.2023 22:01 Starost: 152 days

Kategorija: Domaća takmičenja

KUP SRBIJE: Zvezda protiv Novog Beograda u finalu

Foto S.Sandić

Crvena zvezda – Radnički 13:10 (4:4, 3:3, 2:1, 4:2)

Gradski bazen. Sudije: Raković i Stanojević. Isključenja: Crvena zvezda 13, Radnički 12. Peterci: Crvena zvezda 1 (1), Radnički 4 (4).
CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Gajić, Marković 2, Subotić 1, Vasić 1, Gogov 1, Basara 2, Vukićević , Seman, Milojević , Radović 4, Ivanović. Trener Filipović.
RADNIČKI: Virijević, N. Kojić , Stanojević 1, Janković, Ranđić 3, Gavrilović , Adeišvili, Dadvani 1, Pljevančić, Vićković 4, Šulc 1, Antić, Todorovski, V.Kojić. Trener Stevanović.

U finalu Kupa Srbije, kao i prošle godine u nedelju u 20.15 u Šapcu će igrati Crvena zvezda i Novi Beograd. U drugom polufinalu, posle borbene utakmice, Crvena zvezda je savladala Radnički. Sve je rešeno u poslednjoj četvrtini kada je sa tri gola za dva minuta (Marković dva i Vasić), Zvezda obezbedila nedostižnu prednost 12:9.

 

Crveno-beli su odlično počeli. Posle pet minuta su vodili 4:1, pored gola Radovića iz peterca, Bursać, Basara i Subotić su probijali zonu. Tek tada je krenuo Radnički, majstorijom Dadvanija a potom i sa dva realizovana peterca u poslednjem minutu. Prvo je smanjio Vićkovac, a potom je posle greške isključenog Mišovića, udarac Randjiću je bezuuspešno pokušao da brani Vasić.

Jeste i drugi deo završen nerešeno ali je Radnički uspevao da igra svoju igru, da dva puta anulira minimalnu prednost rivala a zatim i da povede 7:6. U samom finišu, svojim trećim golom Radović je doneo remi crveno-belima iz Beograda. Ali u ovom periodu Zvezdi nije išao igrač više (4-1) sa napadima koji nisu bili organizovani na želejni način. Radnički je menjao odbranu, držao isti nivo igre sa protivnikom.

Radnički je poveo odmah posle velikog odmora i rasplamsala se borba. Stanojević je imao zicer da povisi na 9:7 ali je Mišović bio uspešniji.  Izjednačio je sa igračem više Bursać a na isti način je Basara u samom finišu četvrtine uspeo da probije organizovanu odbranu Kragujevčana.

U poslednjih osam minuta prvo je Radnički isoristio svoj četvrti peterac da bi se Zvezda razigrala. Prvo gol Markovića za 10:9, pa ukradena lopta i kontra Vasića za 11:9, i onda prepela parabola kapitena Markovića za 12:9. Sve to za nepuna dva minuta. Raspoloženi Vićković je vratio nadu za kratko, ali je Radović odličnu igru krunisao četvrtim golom za konačnih 13:10.