UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.08.2022 13:33 Starost: 2 yrs

Kategorija: Saopštenja

Nemanja Marijan: Oproštaj dostojan velikana

Foto: VSS S.Sandić

U Vaterpolo savezu Srbije su ponosni na izuzetnu organizaciju dva svetska juniorska prvenstva u Beogradu, privode se kraju pripreme za održavanje turnira seniora „Srbija 2022“ od 20. do 22. avgusta, na kojem će pored Srbije učestvovati Italija, Hrvatska i Francuska. Mesto održavanja je isto, bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“

Poznato je da će prvog dana turnira 20. avgusta biti održano veče „Šestorica veličanstvenih“. Na utakmici Srbije i Italije biće upriličen oproštaj Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, braće Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića i Stefana Mitrovića od reprezentativne kapice.

- Biće to sjajno veče posvećeno velikanima srpskog i svetskog vaterpola. Zaslužili su da im još jednom kažemo hvala za sve što su uradili za srpski sport. Dostojnu priredbu su imali u decembru Gocić i Nikić koji su činili sastavni deo velike reprezentacije. Proteklo je od tada skoro šest godina, vreme je za novo emotivno veče koje će ostati, siguran sam, svima u sećanju – kaže generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.

Kraj reprezentativne karijere je bio u znaku njihovih imena. Oprostili su se osvajanjem zlatne olimpijske medalje, druge u nizu.

- Lepši kraj nisu mogli da zamisle. I u Tokiju su pokazali kakvi su igrači. Sve su zaslužili vrednim radom, bili su oslonac selektora Dejana Udovičića i Dejana Savića, osvojili toliko medalja da ih je teško popisati. Dovoljno je reći dva olimpijska i dva svetska trona, zatim evropska prvenstva, Svetske lige, Svetske kupove. Ostavili su veliki trag i ponašanjem, odnosom prema reprezentaciji, imali su veličanstvene karijere bez ijedne mrlje. Velikani u svakom smislu i zato sam siguran da će „Šestorica veličanstvenih“ biti dostojno njihovih imena i karijera – zaključio je generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.