UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.08.2022 23:15 Starost: 2 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

SP JUNIORKI, poraz od Novog Zelanda

Foto VSS S.Sandić

U prvom kolu SP za juniorke, koje se održava u BeogradumSrbija je ubedljivo poražena od Novog Zelanda 17:5 (5:2, 3:0, 3:1, 6:2). Već po prvom nastupu se videlo da naša mlada selekcija u kojoj su samo četiri igračice 2004. godište nema domete za veća ostvarenja.

Tehnički i fizički jače Novozelanđanke su bile daleko bolji rival i da na golu Srbije nije bila odlična Maja Dulić (17 odbrana) poraz bi bio još ubedljiviji. U prvoj četvrtini je dva puta Jovana Radonjić smanjila rezultat. U trećem delu je seriju rivala od 8:0 prekinula Jana Lujić a u poslednjoj četvrtini su se upisale Staša Ilić i Milica Zelić.

U grupi su još daleko kvalitetnija Španija, zatim Hrvatska i teško je verovati da može da se prođe grupa. Ekipa je mlada. Pre četiri godine je naša selekcija bila predposlednja i na ovom takmičenju učestvuje zahvaljujući činjenici da je domaćin.

SRBIJA: Dulić,Andrejić, Lujić 1, Marinković, Tokić, Radonjić 2, Todorovski, Ilić 1, Lukić, Koreni, Pejčić, Zelić 1, Antanasijević. Trener: Ćorović.

„A“ grupa: Kazahstan – Italija 3:16, Turska – Mađarska 3:22. Utorak: Mađarska – Kazahstan, Turska - Italija

„B“ grupa: Japan – Grčka 11:22, Uzbekistan – SAD 6:27. Utorak: SAD – Japan, Grčka - Uzbekistan

„C“ grupa: Južna Afrika – Holandija 6:22, Kanada – Australija 12:12. Utorak: Holandija – Kanada, Australija – Južna Afrika

„D“ grupa: Španija – Hrvatska 17:3, Srbija – Novi Zeland 5:17. Utorak: Španija – Srbija, Novi Zeland - Hrvatska