UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.03.2022 15:36 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

U Svetskoj ligi u utorak Srbi gosti Slovaka

Gavril Subotić, foto:I.Veselinov

Srpski vaterpolisti su danas posle prepodnevnog treninga otputovali u Bratislavu. U glavnom gradu Slovačke sutra će odigrati susret trećeg kola grupe Svetske lige. Početak je u 18 časova. Savezni selektor Dejan Savić je odredio podmlađen sastav, priliku će danas dobiti petoricu debitanata, dvojica golmana Mišović i Bulajić, bek Nešić, zatim Martinović i Milojević

U prvom kolu Srbija je bila bolja od Italije 12:9, dok je Slovačka zatim poražena od „azura“ 22:4., Srbija i Italija idu dalje na finalni turnir evropskog dela ovog takmičenja koji će biti održan krajem aprila.

- Velika je stvar debitovati za reprezentaciju, Uspesi u juniorskoj selekciji su jedno, ovo je nešto sasvim drugo. Znamo da nemamo pravo na opuštanje, moramo da pokažemo da i ovakav sastav Srbije ima vrednost. Uradićemo sve da opravdamo poverenje – kaže golman Crvene zvezde Vladimir Mišović, ove sezone jedan od najboljih u crveno-belom taboru.
Slično razmišlja i Vasilije Martinović član Novog Beograda.
- Maksimum ništa drugo. Ne znam Slovake ali znam da moramo da odigramo najbolje što možemo da pokažemo da nismo slučajno pozvani. Vreme radi za nas i moramo da iskoristimo svaku priliku da potvrdimo kvalitet.
U sastavu su: Milan Bulajić ( Partizan), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Tomić (Novi Beograd), Aleksa Nešić (Partizan), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkić (Partizan), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Draško Gogov (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda).