UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.01.2022 21:49 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Remi Srbije i Hrvatske u prijateljskoj utakmici

Foto Ivica Veselinov

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 11:11 u zvaničnoj prijateljskoj utakmici sa selekcijom Hrvatske, koja od 3. do 5. januara boravi u Beogradu na zajedničkim pripremama .

Srbija je u podmlađenom sastavu, prvi put bez šestorice reprezentativaca koji su se oprostili posle Olimpijskih igara u Tokiju, imala vođstvo od 9:4 u trećoj četvrtini, ali se Hrvatska, koja je takođe podmladila sastav uz to još oslabljena, vratila u meč i na kraju došla do izjednačenja.

Najefikasniji sa tri gola bio je Viktor Rašović sa tri gola koji je imao i poslednju priliku da donese pobedu.

Dve izjednačene četvrtine su donele minimalnu prednost Srbiji. Loren Fatović je držao tim u igri.Posle velikog odmora srbija je zaigrala mnogo bolje. Postigla je četiri gola iz igre i tri minuta pre kraja imala prednost od pet golova. U tom periodu Rističević je zaustavio peterac Fatovića. Međutim u poslednja dva minuta Hrvatska je postigla tri pogotka i vratila se u igru.

U završnom delu prenost Srbije je bila 10:7 i 11:9 ali je rival dva puta iskoristio igrača više sa nerešenim rezultatom zadovoljniji je završio meč.

- Dobro smo igrala do kraja treće četvrtine a onda kao da smo ugasili motor i razvil jedra - rekao je Dušan Mandić.

- Prevelike oscilacije koje nisu dozvoljene. Mislim da fizički nisu pripremljeniji od nas. Ostaje nam da se spremimo za susret sa Italijom - kazao je Sava Ranđelović.

- Za publiku dobra utakmice. Mi smo ispustli lepu prednost. Loše smo igrali igrača manje, Hrvati su brzo postizali golove -dodao je Viktor Rašović.

Srbija - Hrvatska 11:11 (2:1, 3:3, 4:3, 2:4)

Srbija: Mitrović, Mandić 1, Drašović, Ranđelović, Lazić 1, Vico 1, S. Rašović 1, Dedović 1, Jakšić 1, Subotić, Stojanović 1, V. Rašović 3, Rističević, Lukić, Radulović, Vučinić. Selektor: Dejan Savić.

Hrvatska: Bijač, Milaković 1, Fatović 4, Paparić, Zović 1, Lazić, Penava, Brbnjak, Marinić Kragić, Vrlić 1, Benić 3, Žuvela 1, Marcelić, Biljaka. Selektor: Ivica Tucak.