UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.01.2022 17:16 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Počele zajedničke pripreme sa Hrvatskom

Foto: M.Antić

Vaterpolisti Srbije počeli su danas trodnevne pripreme u okviru kojih će sparingovati sa hrvatskom reprezentacijom. Pre podne su dve ekipe trenirale odvojeno dok je uveče na programu bila igra na dva gola.

Selektor Dejan Savić je prvo održao sastanak na kojem je reprezentativcima saopštio šta ih čeka u ovoj godini. Naporan je kalendar, tri takmičenja, Svetska liga, svetsko i evropsko prvenstvo. Neće biti mnogo slobodnih dana.

Na prvom treningu nije bilo izostanaka. Javili su se:Branislav Mitrović, Dimitrije Strajo Rističević, Lazar Dobožanov, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Luka Pljevančić, Nikola Jakšić, Nemanja Vico, Đorđe Lazić,Nebojša Toholj, Viktor Rašović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Đorđe Vučinić, Nikola Lukić, Strahinja Rašović, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović i Marko Radulović sa prvobitnog spiska plus centar Petar Mitrović.

-Za nas počinje novi ciklus, jako je bilo bitno da se okupimo. Za tri dana ne može mnogo toga da se uradi. Bitno je da smo zajedno, da vidimo novi stručni štab, da se upoznamo i brzo stvorimo jednu lepu energiju koja bi trebalo da nam olakša put do dobrih rezultata - rekao je kapiten Braniuslav Mitrović.

Dušan Mandić je dodao:

- Neobično mi je malo u ovom sastavu. Sigurno je da će nam dobro doći utakmica i nekoliko treninga sa Hrvatskom. Oni su u sličnoj situaciji . Biće to obostrano korisno opipavanje pulsa. Potrudćemo se da nastavimo sa uspesima a hoće li se to odmah dogoditi videćemo .

Utakmica sa Hrvatskom se igra u utorak u 20 časova na bazenu "25.maj Milan Gale Muškatirović"