UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.09.2021 19:22 Starost: 3 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

Srbi u finalu SP za 20 godina !

Naša reprezentacija je pobedila u polufinalu Svetskog prvenstva u Pragu, odličnu selekciju Mađarske 10:7 (1:2, 4:2, 3:2, 2:1), dominiravši već od sredine prve četvrtine. Rival sutra u finalu će biti  Italija – koja je posle peteraca savladala Crnu Goru.

Mađari su počeli prema očekivanju, brzo, snažno bez mnogo oklevanja. Odmah je bilo 2:0 a onda je počela da igra Srbija. Hrabro, pametno, strpljivo. Takvom igrom je unela nervozu kod Mađara, umirila rivala i krenula ka pobedi.

Radulović je 75 sekundi pre prvog odmora prvim golom najavio preokret. U drugih osam minuta Mađari su posle vođstva Sehalmija za 3:1 potpuno stali. Smanjio je Branković, izjednačio Radulović, seriju za dva gola prednosti nastavili Martinović i Radović, Odbrana sa Mišovićem delovala je moćno. Ipak rival je uspeo da izjednači sredinom treće četvrtine preko Vigvarija. Srbi nisu klonuli, igrali su svoju igru, posle golova Radulovića i Konarika do kraja četvrtine su prvi put imali plus dva zahvaljujući Martinoviću i Pljevančiću.

Finale se smešilo, ali je bilo daleko osam minuta. Radulović je u prvom napadu u poslednjem delu povisio na 9:6 i tu je priči bio kraj. Mađari nisu uspevali da se povežu, strpljenje Srba je bilo na vrhuncu. Konarik je smanjio 3,23 do kraja na 9:7 i to je golgeterskog učinka Mađara bilo sve. Odlični Vuk Milojević je sjajnim pogotkom, stavio tačku.

Velika pobeda, medalja je u džepu. Danas ćemo znati kojeg sjaja.

SRBIJA: Mišović, Branković 1, Stanojević, Pljevančić 1, Gak, Mitrović, Radulović 3, Milojević 1, Martinović 2, Jakšić, Gavrilović Radović 2, Tanasijević.Saezni trener Stevanović