UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.09.2021 17:18 Starost: 3 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

Srbija pobedila Hrvatsku i plasirala se u polufinale SP (20)

U od­lič­noj utak­mi­ci Sr­bi­ja je na Svet­skom pr­ven­stvu za igra­če do 20 go­di­na u Pra­gu po­be­di­la Hr­vat­sku 12:10 (3:1, 3:5, 3:2, 3:2) i ta­ko se pla­si­ra­la u po­lu­i­fi­na­le tak­mi­če­nja.

Iz­u­zet­no je bio ras­plo­žen Va­si­li­je Mar­ti­no­vić. Va­ter­po­li­sta No­vog Be­o­gra­da jer u pr­voj če­tvr­ti­ni po­sti­gao sva tri go­la za Sr­bi­ju i obez­be­dio pred­nost 3:1. Hr­vat­ska je sjaj­no na­sta­vi­la utak­mi­cu. Pot­pu­no je zbu­ni­la naš sa­stav do­brim ak­ci­ja­ma. Za ne­pu­na tri mi­nu­ta, se­ri­jom 4:0 pre­o­kre­nu­li su re­zul­tat, po­ve­li 5:3. Bio je to znak da se trg­nu pu­le­ni tre­ne­ra Uro­ša Ste­va­no­vi­ća. Ra­du­lo­vić je sma­njio, Mi­lo­je­vić iz­jed­na­čio. Još jed­no vođ­stvo Hr­va­ta je anu­li­rao Ra­do­vić 14 se­kun­di pre kra­ja po­lu­vre­me­na.

Po­sle ve­li­kog od­mo­ra Sr­bi­ja je za­i­gra­la bo­lje. Go­lo­vi Sta­no­je­vi­ća i Bran­ko­vi­ća za 8:6 a po­sle iz­jed­na­če­nja Hr­va­ta po­no­vo je mi­ni­mal­nu pred­nost do­neo Sta­no­je­vić. Sve je re­še­no u pr­va tri mi­nu­ta po­sled­njeg de­la. Po­ga­đa­li su re­dom Ra­du­lo­vić, Mi­lo­je­vić i Mar­ti­no­vić. Tih 12:8 je bi­lo ne­do­sti­žno ma­da su Hr­va­ti či­ni­li sve da osta­nu igri. Sma­nji­li su na 12:10 107 se­kun­di pre kra­ja ali se po­sle to­ga re­zul­tat ni­je me­njao.

Sr­bi­ja će sutraigra­ti sa po­bed­ni­kom su­sre­ta Ma­đar­ska – Grč­ka.

SR­BI­JA: Mi­šo­vić (15 od­bra­na), Bran­ko­vić 1, Sta­no­je­vić 2, Plje­van­čić, Gak, Mi­tro­vić, Ra­du­lo­vić 2, Mi­lo­je­vić 2, Mar­ti­no­vić 4, Ga­vri­lo­vić,  Jak­šić , Ra­do­vić, Po­pa­dić.