UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
31.07.2021 11:11 Starost: 3 yrs

Kategorija: Reprezentacija

OLIMPIJSKE IGRE, poraz od Hrvata, Srbija u četvrtfinalu

foto: Orangepictures.nl

Hrvatska - Srbija 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, 4:4)

Bazen Tacuni. Sudije: Goldenberg (SAD),Zvart (Holandija). Igrač više: Hrvatska 11 (5), Srbija 17 (8). Dva igrača više: Hrvatska 1 (1). Peterci: Srbija 1 (1).
HRVATSKA: Bijač (15 odbrana), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković 4, Bukić 3, Vukičević 1, Bušlje 1, Miloš, Vrlić, Obradović 4, Garsija. Selektor: Tucak.
SRBIJA: G. Pijetlović (9 odbrana),Mandić 1, Dedović, Ranđelović 1, Lazić, D.Pijetlović 1, Rašović 2, Aleksić, Jakšić 3 Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović 1. Selektor: Savić.

Još jedan loš dan srpske odbrane doprineo je zasluženom porazu od Hrvatske 14:12. Posle pobede Španije nad Australijom bilo je jasno pre meča da je Srbija u četvrtfinalu a Hrvatska nije bila sigurna do današnjeg trijumfa.U ponedeljak će Srbija sa Crnom Gorom rešiti pitanje trećeg a Hrvatska i Španija prvog mesta u grupi.

Hrvatska je odlično počela, brzo stekla veliku prednost 3:0, 5:1 koristeći slab dan kompletne odbrane. Do prvog odmora su prvo Pijetlović i onda Filipović u poslednjem sekundu smanjili. Odmah je Filipović pogodio početkom druge četvrtine 5:4. Tada su oba rivala u seriji bili neuspešni sa igračem više da bi to prekinuo odlični Obradović za 6:4.

Posle odmora Hrvatska je imala prvo 7:4 pa 8:6. Uspeli su Mandić i Mitrović sredinom tog dela da vrate utakmicu u egal. I kao protiv Španije kada se razlika stizala, ni sada nije bilo rešenja i snage za potpuni preokret. Obradović je iz daljine pogodio za 9:8 pa Buklić i još jedno stizanje Srbije nije bilo moguće. Raspoloženi protivnik je odmakao na 12:8, pa 14:9 smešio se težak poraz. Ipak u završnici Prlainović iz peterca i dva puta Rašović su ublažili neuspeh koji u svakom slučaju izaziva glavobolju.

- Bili su mnogo mnogo agresivniji i to ne valja. I naš napad sa igračem više je mogao da bude bolji. Broj primljenih golova je ogroman, velike su osciilacije. Imamo šansu, u četvrtfinalu smo i povratak moramo da nagovestimo u meču sa Crnom Gorom - rekao je Dušan Mandić.

Selektor Dejan Savić je prokomentarisao:

- Loš početak, još gori kraj. Protiv Španije 13, sad 14 golova. Alarm, ozbiljan alarm. Stigli smo veliki minus, namestili igru ali jije bilo realizacije i onda im dozvolili lake golove. Na kraju smo branili čast.Moramo da se trgnemo od narednog meča jer ovo sada nije dobro.