UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.06.2019 22:50 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija

SVETSKA LIGA Srbija protiv Australije u polufinalu

 

Kanada – Srbija 5:20 (2:5, 2:6, 0:4, 1:5)

Bazen Tašmajdan. Gledalaca 1200. Sudije: Aleksandresku i Sato. Igrač više: Kanada 2 (1) Srbija 8 (6). Peterci: Kanada 2 (2), Srbija 3 (2)

KANADA: Aleksić, Paterson, Đerković, Bikari 1, Halaijan, Torakis, Sponer, Kot, Gardijan, Spleimanipak, Souza 4, Raednović. Selektor: Porcio.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 3, S.Rašović 2, Ranđelović 2, Ćuk 2, D.Pijetlović 2, Vico, Aleksić 2, Jakšić 2, Filipović 3, Prlainović 2, Drašović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

Srbija je lako pobedila Kanadu i napravila dobru uvertiru pred završnicu takmičenja. U subotu u 15 časova Srbija igra u polufinalu sa Australijom. Drugi par je u 16.45 Hrvatska – Španija.

Nije bilo problema, četvrtfinale je odradjeno sa manje napora nego što se očekivalo. Sve linije su funkcionisale dobro, igra u napadu je potpuno zadovoljila publiku.

U subotu u 15 rival je za ulazak u polufinale Australija:

- Znamo kako treba, odlilčno se poznajemo. Nismo se mnogo umorili protiv Kanade i to dosta znači pred najvažnije utakmice. Australija je podigla formu, i moramo da odigramo najbolju utakmicu do sada - rekao je Vladimir Vujasinović saradnik Dejana Savića.

Gojko Pijetlović je rekao:

- Znamo zašto smo ovde i znamo za šta igramo. Neće biti lako, nikada polufinale nije lako. Oni su ozbiljna ekipa, imaju najviše ambicije i potcenjivanja ne sme da bude.

Duško Pijetlović je proglašen za najboljeg igrača susreta:

- Nije loše što ne igramo sa Madjarima. Nikada nismo izgubili od Australije ali su odlična ekipa. Fizički i plivački snažni. U prvoj utakmici smo slabo počeli kao i na svakom turniru. Posle smo ih otvorili. Sada takav početak ne sme da se dogodi i nadam se da će sve biti kako treba.