UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.06.2019 19:39 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Otvoren finalni turnir Svetske lige u vaterpolu

Na svečan način, pre početka poslepodnevne sesije, otvoren je finalni turnir Svetske lige. Prisutnima se prvo obratio ispred FINA gospodin Andrej Kirjukov koji je izrazio zadovoljstvo što se takmičenje održava u gradu vaterpola Beogradu. Istakao je značaj takmičenja, šta donosi prvo mesto i svim učesnicima poželeo mnogo sreće.

Gradonačelnik Beograda  Zoran Radojičić je istakao:
- Dragi prijatelji, takmičari i gosti, velika mi je čast i zadovoljstvo što danas u Beogradu počinje Svetska liga. Srbija i Beograd znaju da cene vrhunski vaterpolo i srećni smo što smo ovde zajedno. Svima želim dobrodošlicu, lepo se provedite u Beogradu koji je tradicionalno dobar domaćin. Želim da svi gosti ponovo dođu i preporuče prijateljima da dođu. Takmičarima želim puno uspeha.

Takmičenje je otvorio predsednik VSS Viktor Jelenić koji je rekao:

Dragi prijatelji, sportisti, sponzori, uvaženi ministri, poštovani gradonačelniče, Vaša ekselencije, sportski  prijatelji  iz  FINE .

U ime Vaterpolo saveza  Srbije, Organizacionog komiteta i  svoje lično ime  želim   vam dobrodošlicu na  FINA Super finale vaterpolo svetske lige za muškarce u Beogradu 2019.

Velika je čast za Srbiju da ima priliku, po treći put u istoriji, da bude domaćin ovog prestižnog turnira, na kome je reprezentacija Srbije trijumfovala mnogo puta.

Nekoliko proteklih  godina bile  su organizacijski  izazovne  za našu Federaciju jer smo  bili domaćini  dva svetska i jednog evropskog prvenstva za juniore i jednog evropskog prvenstva za seniore.
Kao i uvek, uz pomoć Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i  sporta,  Grada Beograda i  naših prijatelja učinili smo sve što možemo da budemo kao i  uvek  dobri domaćini, dostojni našeg ugleda i imena, da pružimo maksimalnu organizaciju i kvalitetne  uslove  učesnicima i posetiocima.

Ovom prilikom želim  da pozdravim i  uvažene tehničke delegate, predstavnike sportskih federacija, medija i navijača u Beogradu, glavnom gradu naše zemlje.
U našem gradu za šest dana koliko traje ovo takmičenje ujediniće se pozitivan duh vaterpola i  jedinstveni duh  ovog gostoljubivog  grada. Vaterpolisti širom sveta uvek su  bili  sportisti koje je krasio olimpijski duh, borbenost, fer plej, poštovanje protivnika i načelo „neka bolji pobedi“.

Ponosni  smo  na svoje reprezentativce koji su  nas toliko puta obradovali  medaljama koje je teško  izbrojati.   Uveren sa, da ćemo se i  23. juna ponovo  radovati i proslaviti zajedno sa svima vama prvo  mesto i  kvalifikacije na Olimpijske igre  u  Tokiju  2020. godine.

Vaterpolistima  svih zemalja učesnika, želim  hrabrost, optimizam i nezaboravne utiske u svečanoj atmosferi takmičenja, da se dobro  osećaju  na ovom takmičenju  i  da sa sobom ponesu  toplinu  ovog  grada.  Bazen je vaša „borilačka arena“  i  neka igre počnu.

Svečanom otvaranju je prisustvovao ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić. Iza zastave naše zemlje bio je Radomir Drašović a himnu Srbije otpevala je na maestalan način operska diva i internacionalni sudija Ivanka Raković-Krstonošić.