UNIQA
Hemofarm A.D.
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Voda Diva


Medigroup - Dom zdravlja Jedro
Planet Win 365
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands
11.06.2019 12:55 Starost: 1 year

Kategorija: Mladje kategorije

Finalni turnir prvenstva za igrače do 19 godina

Ovim putem Vas obaveštavam da će se Finalni turnir Prvenstva Srbije 2018/2019 za mlađe takmičarske kategorije u kategoriji do 19 godina (2000. i mlađi) održati u terminu 27.06. - 28.06.2019. godine u Kragujevcu u organizaciji K.V.K. Radnički.

Do promene termina odigravanja ovog takmičenja je došlo na osnovu Odluke SS VSS zbog usklađivanja sa planom i programom rada reprezentacije Srbije 1999. godište i mlađi.

Na osnovu postignutih rezultata i verifikovanog plasmana na regionalnim kvalifikacionim turnirima, a u skladu sa Propozicijama takmičenja, na Finalni turnir su se plasirali sledeći klubovi:

Organizator: K.V.K. Radnički – Kragujevac
Grupa A                           Grupa B
BVK CRVENA ZVEZDA       VK SPARTAK PROZIVKA
KVK RADNIČKI                  VK BANJICA
VK PROLETER                   VK ŠABAC
VK STARI GRAD                VK PARTIZAN

Sistem igranja:
Nakon odigranih utakmica u grupi, gde sve ekipe učesnice moraju odigrati međusobne utakmice koje se registruju rezultatom postignutim nakon 4. četvrtine i gde se bodovanje vrši na sledeći način:
Pobeda - 3 boda, Nerešen rezultat - 1 bod, Poraz - 0 bodova,
igraju se utakmice za konačni plasman u kojima se sastaju:
A1.-B1. za 1. -2. mesto, A2.-B2. za 3.-4. mesto, A3.-B3. za 5.-6. mesto i A4.-B4. za 7.-8. mesto.

Utakmice za konačni plasman moraju dati pobednika i u slučaju nerešenog rezultata nakon 4. četvrtine pristupa se izvođenju peteraca u skladu sa članom WP 11.3 Pravila Vaterpolo igre.

Klub organizator je obavezan da snima sve utakmice na turniru i snimke dostavi VSS.

Obaveza svakog kluba da nastupi sa uredno registrovanim i lekarski pregledanim igračima za takmičarsku sezonu 2018/2019 i da na tehničkom sastanku preda registracione legitimacije Delegatu TK VSS.

Igrači koji ne poseduju registracione legitimacije koje su overene od strane RK VSS za takmičarsku sezonu 2018/2019, nemaju pravo nastupa.

Igrači koji nemaju uredno upisan lekarski pregled u registracionu legitimaciju, ili koji ne prilože potvrdu o izvršenom lekarskom pregledu kojim se potvrđuje da su sposobni da se bave sportom, nemaju pravo nastupa.

Svi treneri koji vode klubove u ovom takmičenju, koji se upisuju u zapisnik utakmice i sede na klupi kluba, moraju imati uredno izdatu dozvolu za rad od strane VSS.

Treneri koji nemaju dozvolu za rad, izdatu od strane VSS, ne mogu da sede na klupi kluba i ne mogu da budu upisani u zapisnik utakmice.

Na svim utakmicama je neophodno prisustvo doktora - lekara. U slučaju da na bazenu nije prisutan doktor - lekar utakmica ne može početi.

TK VSS će izvršiti delegiranje sudija i delegata i u najkraćem roku o tome vas obavestiti.

U nadi da sam vas blagovremeno informisao srdačno vas pozdravljam.

                        Dejan Perišić  s.r.
                        Komesar za takmičenja VSS