UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.06.2019 15:48 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Nastavak saradnje kompanije UNIQA i VSS

Vaterpolo savez Srbije uveliko se priprema za Finalni turnir Svetske lige koji se od 18. do 23. juna oržava na otvorenom bazenu SC "Tašmajdan". Srbija i Beograd profisali su se kao vrhunski organizatori velikih sportskih manifestacija, a po svoj prilici završnica Svetske lige, koja će ujedno biti i kvalifikaciono takmičenje za plasman na Olimpijske igre, biće još jedan događaj koji će govoriti u prilog toj tezi.

 Čelnici srpske kuće vaterpola ništa ne prepuštaju slučaju pa je sa UNIQA osiguranjem potpisan novi dvogodišnji ugovor, kojim će biti osiguran i završni tunrir Svetske lige. Takođe, posle pet godina uspešne saradnje UNIQA će zaključno sa Olimpijskim igrama u Tokiju biti zvanično osiguranje našeg vaterpolo tima:

- Najveći oslonac u organizaciji jednog vrlo zahtevnog takmičenja kao što je Finalni turnir Svetske lige je upravo UNIQA osiguranje - kaže Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije i dodaje:

- Ova kompanija godinama unazad podržava i učestvuje u našim događajima. Dragoceno je što delimo istu viziju i želju da Vaterpolo savez Srbije i u budućnosti bude organizatori velikih događaja, a sve sa ciljem dodatne popularizacije vaterpola. Nedavno smo imali kontrolu predstavnika FINA i oni su veoma zadovoljni onim što je do sada urađeno. Montažne tribine postavljaće se od 10. juna, a i prodaja ulaznica ide veoma dobro. Zato mi preostaje samo da uduhu našeg slogana pozovem publiku da dođe Na tribine za delfine - konstatovao prvi operativac VSS.

 Direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacine UNIQA osiguranja Sonja Marić istakla je veliko zadovoljstvo činjenicom da će ova komapnija biti uz naš najtrofejniji sport i u naredne dve godine.

- Na predstojećem Finalnom turniru Svetske lige, koji ima izuzetan takmičarski značaj, nastojaćemo da našim vaterpolistima, kao i godinama unazad, osiguramo najbolji vetar u leđa. Osim što ćemo se pobrinuti za bezbednost svih učesnika, pozvaćemo publiku da pod sloganom Srbija za delfine navija, umesto pred televizorima svoje heroje bodri uživo na Tašmajdanu. Uvereni smo da će im se vaterpolisti, kao i svaki put do sad, odužiti najsjajnijim odličjem i direktnim plasmanom u Tokio.

Naša reprezentacija je najuspešnija selekcija u Svetskoj ligi, jer je čak 11 puta osvajala ovo takmičenje. Sa pripremama za sve izazove koji ih očekuju delfini su krenuli 29. maja a utiske je sumirao selektor Dejan Savić:

- Naš cilj na finalnom turniru Svetske lige je jasan, a to je osvajanje prvog mesta i plasman na Olimpijske igre. Pojačali smo intezitet rada poslednjih dana. Treniramo dva puta dnevno, a reprezentacija će biti kompletna od 12. juna kada će nam se priključiti i igrači koji učestvuju u završnici klupske Lige šampiona. U ponedeljak putujemo u Bečej gde ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom, a već u utorak nam dolazi selekcija Australije sa kojom ćemo imati četiri trening meča - rekao je Savić i istakao da u sportu kao i u životu utakmice dobija dobar tim, a medalje se osvajaju uz pravu podršku:

- Moram da naglasim da kompanija UNIQA za nas nije samo sponzor, već igrač više i važan deo ekipe. Vaterpolo reprezentacija i reprezentativci, već godinama unazad uzdaju se u podršku UNIQA osiguranja, koja je za nas bila odskočna daska za brojna odličja koje smo osvojili od početka saradnje. Zbog toga mi je posebno drago što ostajemo u istom sastavu u susret najvažnijem takmičenju koje nas očekuje sledeće godine u Japanu.

Reprezentacija Srbije na završnom tuniru Svetske lige igraće u B grupi zajedno sa Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom, dok će se u A grupi takmičiti Španija, Mađarska, Japan i Kanada. Posle duela po grupama prema sistemu takmičenja igraće se četvrtfinale, samo prvoplasirana ekipa izboriće vizu za Japan, a nagradni fond je 350 hiljada dolara.

- Maksimalno smo posvećeni pripremama za Finalni tunrir Svetske lige - poručuje Milan Aleksić i dodaje:

- Ove sedmice su treninzi prilično naporni, jer se dosta radi na fizičkoj spremi. Ambicije su nam kao i uvek najviše pogotovo jer igramo u Beogradu pred našom publikom. Cilj nam je prvo mesto i to ne krijemo. Za to će nam biti potrebna i podrška sa tribina, ali ne smunjam da će navijači u hramu vaterpola na Tašu napraviti sjajnu atmosferu. naveo je Aleksić.

Ulaznice za vaterpolo spektakl na Tašu se nalaze u prodaji i mohgu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket vison-a.