UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.04.2019 13:56 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Na tribine za delfine !

Vaterpolo savez Srbije uveliko se sprema za domaćinstvo završnog turnira Svetske lige koji će se od 18. do 23. juna održati u Beogradu. Kako je na konferenciji za medije najavio Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, utakmice će se igrati na bazenu Sportskog centra Tašmajdan, koji će tako postati prvi sportski objekat u svetu na kome su organizovana sva najzanačajnija vaterpolo takmičenja osim olimpijskog turnira.

Kao što je već poznato, osim reprezentacije Srbije u B grupi takmičiće se Hrvatska, Kazahstan i Australija, dok će u A grupi igrati Mađarska, Japan, Španija i Kanada.

- Završni turnir Svetske lige ima veliki takmičarski značaj, jer je to kvalifikaciono takmičenje za odlazak na Olimpijske igre 2020. Samo pobednik će izboriti vizu za Tokio i ukoliko bismo osvojili prvo mesto vaterpolo bi bio prvi ekipni srpski sport koji bi izborio učešće na Olimpijskim igrama u Japanu - počeo je priču Jelenić i potom dodao:
- Svetska liga će se igrati na Tašmajdanu, u beogradskom hramu vaterpola. Uveren sam da će svi koji budu uživo pratili utakmice da će uživati u dobrom vaterpolo, a iskreno se nadam da će naša reprezentacija osvojiti prvo mesto. Želim posebno da se zhavlim svima koji su nam do sada pomogli u organizaciji ovog takmičenja, tu pre svega mislim na predsdnika Republike Srbije, Gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta. Ovaj događaj je zaista velika stvar ne samo za naš vaterpolo već srpski sport uopšte. Očekuje nas veliko takmičenje, zato bih voleo da tribinena Tašu budu pune i da navijači u velikom broju podrže naše vaterpoliste - konstatovao je Jelenić.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan najavio je da će slogan koji će pratiti srpske vaterpoliste na ovom takmičenju biti - NA TRIBINE ZA DELFINE.

-  Svaki vrhunski sportista zna da je u sportu, kao i u životu najvažnija prava podrška. Zbog toga smo odlučili da, paralelno sa pripremama, pokrenemo i svojevrsnu kampanju "Na tribine za delfine". Cilj nam je da animiramo domaću publiku i da apelujemo na sve da umesto od kuće i ispred svojih televizora ovaj turnir isprate na Tašmajdanu. Želimo da tribine ispunimo našim navijačima, a bazen pravom energijom i pravom podrškom. Svaki put kada vaterpolistima pružimo podršku oni nam to višestruko vrate medaljama. Sada je vreme da im se odužimo i da im pomognemo da naprave prvi korak u odbrani olimpijskog zlata i to kod kuće.

Marijan je istakao da organizacija finalnog turnira Svetske lige teče po planu i potom izneo neke tehničke detalje:
- Betonske tribine na bazenu Tašmajdan biće dopunjene montažnim tribinama, a kapacitet će biti četiri hiljade mesta. Za šest dana takmičenja biće odigrane ukupno 24 utakmice, a direktni prenosi biće na TV Arena sport. Nagradni fond je 350 hiljada dolara, ali mislim da je to manje bitno, jer je takmičarski motiv ogroman, a to je plasman na Olimpijske igre. Naša reprezentacija samo dva puta nije trijumfovala u ovom takmičenju i zato sa velikim optimizmom očekujemo završni turnir Svetske lige. Ulaznice će u prodaji biti početkom maja, a već sada mogu da najavim da će cene biti popularne i pristupačne svima - konstatovao je Marijan.