UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.03.2019 09:03 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Poznat sastav za duel sa Hrvatskom

Savezni selektor Dejan Savić je odredio 13 igrača za susret sa Hrvatskom 12.marta u Sisku. Kao što je i najavio, bez obzira što ovaj susret nema veći rezultatski značaj, Hrvatima će se suprotstaviti u najjačem sastavu, onom koji je osvojio  zlato na EP u Barseloni.

Dakle sastav je: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

Ekipa će se okupiti u Sisku u ponedeljak uveče, kada će imati trening. I na dan utakmice će se trenirati a početak poslednjeg susreta u grupi Evropa kupa je u 17.30.

- Odigrali smo sve susrete u ovom takmičenju po planu i najavili smo da ćemo sa Hrvatskom da igramo u najjačem sastavu. I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Igraćemo još ove godine ali u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama je prilika da vidimo gde smo – kaže kratko Dejan Savić.

Obe selekcije su se već plasirale na F8 Evropa kupa koji će od 5. do 7. aprila biti održan u Zagrebu. Prve četiri ekipe sa tog takmičenja stiču pravo igranja na finalnom turniru Svetske lige u junu u Beogradu. Ukoliko Srbija bude medju te četiri ekipe onda će iz Zagreba put našeg glavng grada tri sastava jer je Srbija kao domaćin direktan učesnik. U Beogradu će pobednik steći pravo igranja na Olimpijskim igrama u Tokiju.