UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.02.2019 14:00 Starost: 5 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Paolo Bareli predsednik LEN osudio dogadjaje u Splitu

Predsednik Evropske plivačke federacije Paolo Bareli reagovao je na vandalski događaj u Splitu kada je grupa huligana napala vaterpoliste Crvene zvezde Kralja, Vasića i Maksimovića.

U saopštenju se kaže:

 - LEN je sa razočarenjem primio informaciju i osuđuje incident koji se dogodio u hrvatskom gradu Splitu (HR) gdje su srpski vaterpolisti napadnuti od strane lokalnih navijača dok su boravili u centru grada.

Iako se ovaj odvratan napad dogodio na nekom  događaju koji nije u nadležnosti LEN, pre utakmice Regionalne lige, Evropska plivačka federacija smatra da je potrebno da se naglasi koliko je važno da se spreči bilo kakav sličan incident u budućnosti, posebno u gradu Splitu, domaćinu Evropskog prvenstva u vaterpolu 2022 .

„Evropski vodeni sportovi uvek su delili vrednosti uzajamnog razumevanja i prihvatanja svih nacija“, rekao je predsednik LEN-a Paolo Barelli. „Sport ujedinjuje , ne deli, sportisti i timovi mogu da budu rivali, ali nikako neprijatelji. LEN je posvećen primeni ovih principa i očekuju da će ih svi uvek poštovati."

LEN čeka rezultate istrage nemilog slučaja i  nada da ovaj neukusni čin manjine neće uticati na postojeće mirne sportske odnose Srbije i Hrvatske, dve velike vaterpolo nacije - a mi da ćemo biti svedoci još velikih događaja u mirnoj i fer atmosferi u narednim mesecima i godinama.