UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.12.2018 16:53 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Pokloni Svratištu za decu vaterpolista i UNIQA osiguranja

Naši vaterpolo reprezentativci i promoteri UNIQA osiguranja Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Dušan Mandić danas su ispred ove kompanije uručili ček u iznosu od 250.000 dinara Svratištu za decu. Donacija će biti preusmerena za razvoj programa obrazovanja, kojim ova institucija uz pružanje utočišta, obroka, odeće, zdravstvene nege i brojnih drugih vidova podrške nastoji da unapredi kvalitet života dece koja žive ili rade na ulici.

Pored novčane donacije, delfini su obradovali štićenike Svratišta za decu uzrasta od pet do 15 godina novogodišnjim paketićima koje su prikupili zaposleni u UNIQA osiguranju.

„Praznici su vreme empatije, humanosti i darivanja. Tada svi mi, a posebno oni najmlađi i najranjiviji, priželjkujemo radost, ljubav i mir. Ne smemo da zaboravimo da je i u ovom periodu Svratište za decu jedino sigurno utočište za stotine mališana koji rade i žive na ulici. Ovo je mesto na kojem možemo da sprečimo i smanjimo negativne posledice načina života na koji su ova deca prinuđena, da ih uključimo u obrazovni i zdravstveni sistem i stvorimo uslove za njihovo srećnije odrastanje“,  rekao je naš proslavljeni vaterpolista Andrija Prlainović.

Prlainović je dodao da su on i njegovi saigrači veoma zahvalni UNIQA osiguranju na prilici da učestvuju i podrže rad Svratišta za decu, kao i zaposlenima koji su uspeli da prikupe slatkiše, knjige, odeću i igračake za najmlađe.

„Mi verujemo da svako dete ima potencijal za velike stvari, a da je obaveza nas odraslih da im obezbedimo uslove u kojima će moći da ga ostvare. Mališani iz Svratišta su svakodnevno izloženi višestrukim rizicima. Zbog toga im je potrebno još više pažnje, više ljubavi i brige, i čvrst oslonac, kako bi mogli da prekinu krug siromaštva, života i rada na ulici. Nadamo se da će naša donacija osnažiti kapacitete Svratišta za decu i da će pomoći u razvoju ključnog programa za dobrobit njihovih štićenika – ranog obrazovanja“, istakla je Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacije.

Ona je dodala da svet ostaje na generacijama koje dolaze i da je zbog toga ulaganje u srećno odrastanje naših najmlađih i stvaranje uslova u kojima mogu da ostvare pun potencijal, zapravo investicija u bolju budućnost svakoga od nas i jedan od ključnih pravaca društveno odgovornog poslovanja UNIQA osiguranja. 

Mina Lukić, koordinatorka Svratišta za decu istakla je da se Svratišta nalaze na dve lokacije u Beogradu, i ih tokom zime da dnevnom nivou poseti oko 80 dečaka i devojčica. Ovaj broj varira od dana do dana i zavisi od vremenski uslova i doba godine.

„Podrška UNIQA osiguranja nam veoma znači i srećni smo što naši partneri prepoznaju važnost usluge Svratišta i njenog značaja za decu. Posebno bih volela da istaknem zahvalnost prema promoterima ove kompanije Andriji Prlainoviću, Milanu Aleksiću i Dušanu Mandiću, kao i zaposlenima koji su učestvovali u akciji“, rekla je Lukićeva. 

UNIQA osiguranje je od osnivanja do danas investiralo oko 90 miliona dinara u projekte društvene odgovornosti i pomoglo više od 20 institucija za zdravstvenu negu, prihvat, brigu i edukaciju najugroženije dece širom Srbije.

Svratište za decu, osnovano je 2007. godine i predstavlja sigurno okruženje koje odgovara na potrebe dece koja rade na ulici - neguje njihov psihosocijalni razvoj obezbeđujući im redovne, nutritivno izbalansirane obroke, čistu odeću i obuću, kao i podršku tokom obrazovanja i uključivanja u obrazovni sistem. Dečaci i devojčice koji dolaze u Svratište učestvuju u različitim kreativnim, edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima, a ovo mesto im pomaže da se uključuje u sistem i postanu ravnopravni članovi društva.