UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.07.2018 15:58 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Posle Jelenića i Vujas, devojke spremne

VSS Marcel ter Bals

Vaterpolisti Srbije su za nedelju zakazali zatvoreni trening sa španskom reprezentacijom. Ekipe koje imaju tri dana sobodno pribegavaju takvom načinu rada kako bi zadržali odredjenu takmičarsku tenziju. Sutra će se konkretno analizirati igra rivala u četvrtfinalu a to mogu da budu Madjarska ili Holandija.

Posle predsednika Viktora Jelenića u Barselonu je kao pojačanje stručnog štaba stigao i Vladimir Vujasinović. Nastavljena je praksa da Vujas tokom takmičenja dodje da pomogne Saviću a koja je počela 2014. u Budimpešti na Evropskom prvenstvu. Jelenić je danas dugo sedeo i razgovarao sa Savićem, Vujasinovićem, Ćirićem i operativnim direktorom Đorđevićem.

Devojke se pripremaju za sutrašnji susret sa Izraelom u 15 časova za deveto mesto na prvenstvu.

- Ako pobedimo ponovili bi plasman iz Beograda tako da bi to bio uspeh jer smo ga ostvarili na prvom takmičenju održanom van našeg glavnog grada. Izrael je brza ekipa koja insistira na kontaktu i zato moramo da budemo agresivniji u duelima. Uz disciplinu u odbrani možemo da se nadamo uspehu - kaže trener Jovović.

Vladana Klincov kaže:

- Konačna je prošla tenzija koja je nastala serijom porazi. Ipak igre sa takvim ekipama su nam dobro došle. Protiv Izraela treba da budemo samo mirne, da ne gubimo glavu. Tako možemo do pobede.

Tijana Jakovljević je dodala:

- Dosta su napredovale u poslednje dve godine i neće biti lako. Fizički su odlično spremne. Nedavno su nas pobedile u Dunajvarošu ali to ništa ne znači.

U sstavu stručnog štaba Izraela je Miloš Bradić koji je pore dve godine bio asistent Vladi Bajkoviću na EP u Beogradu.

- Već smo postigli sjajan uspeh. Srbija je iskusnija ali u bazenu će biti prava borba.