UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2018 15:54 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA: Prva pobeda Srpkinja

VSS Marcelo ter Bals

Srbija - Turska 9:6 (3:0, 1:0, 2:3, 3:3)

 Bazen Pikornel. Gledalaca.Sudije: Ivanovski (Crna Gora), Vengenrot (Švajcarska). Igraš više: Srbija 7 (3), Turska 6 (1)

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović 2, Ćorović, Josifović 1, Prica, Luka 2, Mandić 1, Rudić, Vuković 1, Novaković, Jakovljević 2, Petrović. 

TURSKA: Adinlik, Viša, Burali, Temel, Kose, Čolak, Ozgumus 2, Elma 1, Altam, Kus 3, Čengiz, Duran, Baki. 

 

Srpske vaterpolistkinje su stigle do prve  pobede na Evropskom prvenstvu. Odličnom odbranom tokom utakmice I najboljom igrom u napadu u dosadašnjem delu turnira. U ponedeljak im predstoji borba za deveto mesto sa pobednikom susreta Izrael – Hrvatska. Ekipi je medju prvima čestitao predsednik Viktor Jelenić koji je pred sam početak stigao u Barselonu

U prvoj četvrtini je sve funkcionisalo kako treba. Ivana Ćorović je zaustavila opasnu Kusovu a u napadu su pogadjale Luka, Vuković I Pantović. U finišu druge četvrtine upisala se Tijana Jakovljević. Turkinje su došle do daha u trećem delu sa dva brza gola Odgovorile su I vratil mir u ekipu Jovana Pantović I u samom finišu Nina Josfović.

Kada su Luka I Jakovljević povećale prednost na 8:3 sve je bilo rešeno. Rival je uspeo da smanji na 8:6 1,0 do kraja a onda je Nada Mandić lepim potezom rešila meč.

 Jovana Pantović:

- Kontre su funkcionisale I povele smo 3:0 Bilo je posle opuštanja ali smo mirno  privele utakmicu kraju. Verovala sam u ekipu  .

Kapiten Ivana Ćorović je bila zadužena za Kusovu koja je proradila kada je već sve bilo gotovo.

- To je bio naš plan. Zadovoljna sam pobedom ali ponovili smo lose stvari da kada povedemo počnemo da brzamo. Pravimo greške I protivnika vraćamo u igru. Nisam verovala da Turkinje mogu da naprave preokret kao Nemice.

Lara Luka o  svojoj najboljoj utakmici na turniru :

- Draga mi je pobeda, jači smo od njih. Greške nas nisu skupo koštale ali neka bolja ekipa bi to naplatila. Kod 4:2 setila sam se Nemica, ali nismo se pogubile.

Selektor Dejan Jovović je bio zadovoljan:

- Ispoštovali smo dogovoreno. Pored odbrane u napadu nije bilo srljanja kao ranije. Postojao je pritisak zbom važnosti utakmice. Nisu gubile glavu kada su Turkinje stizale.