UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.07.2018 07:46 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Devojke protv Turske

Marcel ter Bals

Posle poraza od Nemačke srpska ekipa je imala zadatak da se oporavlja uz katastrofalne poraze a to nije ni malo lako. Na momente bi se pokazao potencijal ove ekipe, ali daleko od situacije da se uloga meču pretvori od skromnog sparing partnera.

Danas je već drugačije. U 14 sati rival će biti Turska. Pobednik će igrati za deveto, poraženi za 11. mesto. 

- Dugo poznajemo Tursku. Devojke su dosta napredovale i neće to da bude laka utakmica.Nadam se da ćemo dati svoj maksimum, da ćemo na pravi način ući u utakmicu i na kraju biti bolje. Još je razmišljam o ponedeljku i mogućem rival ali znam da ni sa Hrvatskom i Izraelom ne možemo da očekujemo bezbrižno susret – kaže centar Nada Mandić.

Jelena Vuković se od povrede ramena oporavila tek tokom priprema za Barselonu. I ona žali zbog Nemačke.

- Tuga je velika i sada mi je krivo što smo se sastali na početku takmičenja. Mislim da iz utakmice u utakicu igramo sve bolje. Dok imamo snage i poštujemo dogovor mislim da igramo vaterpolo. Treba da se zna da su Mađarska, Španija i Rusija velesile, da su devojke profesionalke i da žive od vaterpola. Ovo su bili mečevi za pouke.Turska je ekipa iz našeg ranga. Ponavljam, dogovor i koncentracija od samog starta su uslov za uspešan rezultat. Ako tako bude ne bi trebalo da bude problema i verujem u našu pobedu.

Ana Prica je kategorična:

- I dalje imamo jasan cilj a to je deveto mesto. Sve je za nama, ne možemo više da žalimo zbog četvrtfinala. Verujem u pobedum, strpljenje, disciplina moraju da budu aduti. Šteta, više bi napredovale da imamo jake utakmice. Idemo dalje, ne odustajemo.