UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.07.2018 15:29 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Sparing sa Slovačkom

VSS/Marcel ter Bals

Dan posle pobede nad Rusijom 11:9, igrači i stručni štab su više vremena posvetili analizi meča nego sutrašnjem duelu sa Slovacima u 11 sati. Sa fizički snažnim igračima Rusije, odličnim plivačima nije bilo lako da se igra.

- Najvažnija je pobeda jer nam donosi prvo mesto.Ne znam snagu Slovaka ali po rezultatima su slabiji od Rumunije i Rusije - kaže Milan Aleksić i dodaje - Najvažniji je uvek pristup samoj utakmici. Angažman na početku protiv dosadašnjih rivala je bio dobar ali moramo da tako nastavimo.

Danas su vaterpolisti trenirali posle podne. Zagrevali su se na pesku ispred zatvorenog bazena a onda ih je pod svoje uzeo Vladimir Pavlović stručnjak za kondicionu pripremu.

- Želimo da budemo spremni za 24.juli. Duel sa Madjarima je u 17 časova, tada sunce može da remeti i golmane i igrače. Treba da se bude oprezan - kaže Pavlović.

Zdravstveno stanje je u redu. Sitne povrede ne brinu dr Nikolu Repca dok fizioterapeuti Vlada Radović i Marko Jović uvek u pripravnosti.

Sa selekcijom je prvi put operativni direktor Djordje Djordjević:

- Prezadovoljan sam ponašanjem u bazenu i van njega. Sve sam to slušao i ranije a sada se i uverio. Želim da momci nastave u ovakvom stilu, sve su u karijeri prošli i znaju šta treva da se radi. Takodje su i devojke delovale u mečevima jako borbeno, svesne razlike u kvalitetu ali verujem da će imati snage da osvoje deveto mesto. Takodje priznanje Perišiću je priznanje savezu a sudija Ivan Raković je pokazao kvalitet.

U poslednjem kolu rešiće se sve dileme oko plasmana u grupi. U "A" je Italija ispred Madjarske i Nemačke, u našoj će Srbija biti prva a Rusi i Nemci će rešiti pitanje druge pozicije. Derbiji Hrvatska - Grčka odnosno Španija - Crna Gora će odrediti brojeve 1 i 2 u "B" odnosno "C" grupi