UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.08.2016 20:36 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE: Italija -Srbija 8:1o Srbija u finalu

Italija - Srbija 8:10 (0:3,2:3,0:1,6:3)

Plivački stadion. Gledalaca. Sudije: Stavridis (Grčka), Flahiv (Australija). Igrač više:Italija  13 (2) , Srbija 9 (5).Dva igrača više: Italija 1 (0), Srbija 2 (1)

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio, Gito, Filjoli 1, Fondeli, Veloto 2 , Nora, Galo 2, K.Prešuti2 , Bodegas 1, Ikardi, N.Prešuti, Del Lungo. Selektor: Kampanja.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić  1, Gocić, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić, Jakšić 1, Filipovič 2, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B. MItrović. Selektor: Savić.

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale olimpijskog turnira u kojem će za dva dana igrati sa Hrvatskom koja je savladala Crnu Goru 12:8. Pobedjena je Italija sjajnom igrom u prve tri četvrtine uz opuštanje u posldnjih osam minuta u kojem je rival smanjio ubedljivu prednost našeg tima. Srbija je fantastičnom odbranom povela u 12.minutu 6:0, posle treće je bilo 7:2. Potpuna dominacija. Srbija je imala veliki broj isključenih igrača i rival je to umeo da iskoristi

Milan Aleksić

- Najzrelija naša utakmica. Nismo reagovali na stvari van bazena. Odbrana izuzetna.Pobeda velika ali još nismo uradli ono zbog čega smo došli.

Sava Randjelović:

- Podigli smo nivo igre koji imamo poslednjih godina. Imali smo dosta isključenja. Ništa nas nije iznenadilo.Biće u finalu pravi spektakl. 

Živko Gocić:

- Neverovatna utakmica. Mnogo dobro počeli, mentalno pripremljeni na čudan kriteriju sudjenja. Ostali smo čvrsti u odbrani i napadu. Nije bilo rutinski. Teško je bilo sve zadržati u svojim rukama. Imali smo dosta izbačenih igrača. Poslednjih 12 minuta samo ans je odbrana. Hvala ekipi, oni su šampioni. Finale je finale. Hrvatska je fantastična ekipa. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo vrhunski.Nadam se.

Duško Pijetlović:

- Imali smo 6:o i mislili da lakđe avršimo utakmicu.Prezadovoljan sam igrom.Protiv Hrvatske to neće biti tako.Nema nepoznanica, znamo se iz juniorskih dana. Znamo kako igraju i ostaje nam da se pripremimo kako treba.

Dušan Mandić:

Nisam očekivao da će ovako biti ali to je zbog hladne glave. Presrećan sam i sada nam ostaje da se odmorimo i spremimo za veliki finale.

Stefan MItrović:

- Hrvatski su rezultatski lako ušli u finale. MI smo imali jako dobar početak, Imali smo posle problema zbog isključenih igrača. Ovo je bio jako iscrpljujući meč.Hvala igračima što su mi omogićili da igram finale

Giojko PijetlovićČ

- Htvatska jee ceo turnir odlična. Podižemo formu, fali nam jpoš jedan korak do ciqa do yacrtanog

Nikola Jakšić:

- Zasluženo smo pobedili. Malo pali na kraju, nisu mogli da nas stignu. Bilo je 6:0, nisu ni šutnuli. Zasluženo obe ekipe u finalu. Igrao sam dva puta protiv njih u finalu  i oba puta dobio ali je bllo jako teško.

Slobodan Nikić:

- Setili smo se Londona. Da se sruši ova hala ne bi izgubili. KO god da je igrao protiv nas ne bi pobedio.

Branislav Mitrović:

- Nisam svestan šta se dogadjalo. Konrolisali smo rezultat.Ostvarili zacrtani cilj. Dase odnorimo i da se spremimo za Hrvate. Šteta što nismo igrali sa njima. Nepoznanica su,imaju Garsiju i Muslima. Nisu imali padove ovde. Verujem u ekipu, da će smoći snage da pobedimo i u tom meču.

Andrija Prlainović:

- Nije to bilo loše danas, efikasniije i sa moje strane. Uveks e raspodelimo, nekad jedni, nekad drugi a nekad svi pomalo kao danas i to je najbolje. Dve četvrtine su bil odlične uz Banetovu sjajnu partiju. Završili sve prilaze u tih 15 minuta. Prvi gol dva minuta pre poluvremena i to je za polufinale veliko. Sada poslednji put u ovom sastavu, sada je finale šlag na tortu. Čvrsti su msjajnih individualaca, odlični golmani ali nismo ni mi loši. Idemo uzlaznom putanjom i to je najbitnije. Osetio sam da je danas gotovo tri minua pre krajaMada sam već na 6:0 može damo Srbija da se vrati.