UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.01.2016 21:29 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Srbija u polufinalu

Foto: M. Rašić, Sportski Žurnal

Srbija – Rusija 15:5 (3:2,  4:1, 4:2, 4:0)

Kombank arena. Gledalaca:11.000. Sudije: Severo (Italija), Švarc (Izrael). Igrač više: Srbija 9 (5), Rusija 7 (0). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić3, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.

RUSIJA: Antonov, Magomajev 1, Odincov 1, Bičkov, Bugajčuk, Krasnov, Merkulov, Balakirev, Nikolenko 1, Holod 1, Lisunov, Giniatov 1, Kornjejev. Selektor: Šagajev.

Srbija se plasirala u polufinale. U sredu u 20.15 za ulazak u finale igraće protiv odlične Grčke.

Arena je po običaju bila puna, raspoložena za još jedno izdanje svetskog i evropskog prvaka. Rusi su poveli u prvom napadu golom Giniatova. Raspoloženi Prlainović je sa dva gola preokrenuo rezultat. Posle izjednačenja Magomajeva, Mandić je pogodio rašlje ruskog gola.

U drugoj četvrtini igrač više je funkcionisao bez greške. Tri od tri. Prvo raspoloženi Prlainović, za 4:2, pa Jakšić na  dodavanje Filipovića i na kraju Mandić. U ovom delu gol je postigao i Filipović iz daljine. Odbrana je delovala veoma sigurno. Rusi su četiri puta imali igrača više ali ni jednom nisu probili bedem Mitrovića. U trećem delu razigrao se Duško Pijetlović. Usledio je lob Filipovića, pa realizovani peterac Mitrovića posle prekršaja nad Nikićem i parabola Ćuka.  Rusi su postigli još dva pogotka iz igre.

U poslednjoj četvrtini Baneta Mitrovića je menjao Gojko Pijetlović. Mandić postiže svoj treći gol, tačno na polovini tog dela igre. Pijetlović je odlično odbranio u situaciji sa igračem manje. Aleksić sa igračem više pogađa za 13:5. Zatim  dodavanje Filipovića na ruku Nikića, pa onda Mitrović opet za Nikića za 10 razlike.

- Četvrtfinale je možda najteža utakmica na turniru, ili si pukovnik ili pokojnik. Možda je to razlog naše napetosti na počeku, ali smo kasnije igrali dobro sa igračem manje i u napadu. Sada spremni dočekujemo polufinale sa Grčkom - rekao je Dejan Savić.

Andrija Prlainović, koji je postigao tri od prva četiri gola našeg tima protiv Rusije, ističe da ekipa u odličnom raspoloženju i veoma motivisana čeka duel sa Grcima.
- Opet smo se ubacili u ritam, pronašli energiju i odigrali dosta dobro. Grčka je verovatno najviše pokazala, pored nas, u poslednjih godinu dana. Izuzetan su tim, svi igraju jedan za drugog u oba pravca i nezgodni su. Mislim da smo u dobrom momentu i očekujem pobedu - jasan je bio Prlainović.

Težak polufinalni meč očekuje i kapiten Živko Gocić.
- Grčka ima najbolji procenat realizacije sa igračem više. Igraju dug napad, uz odlične šutere, ali moramo da ih zaustavimo i plasiramo se u finale - zaključio je Gocić.