UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.07.2014 20:18 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 23.7. Grčka - Srbija 9:13 (2:3, 3:4, 2:4, 2:2)

vaterpolo vesti Vojislav Petrovic

Bazen Alfred Hajoš. Gledalaca 3500. Sudije: Bender (Nemačka) i Korizna (Poljska).Igrač više: Grčka 7 (2), Srbija 9 (6).Peterci Grčka 1 (1)

GRČKA: Salkanis, Milonakis 2, Dervisis, Tikas, Funtulis 3, Pontekas, Afrudakis, Delakas, Murikis, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos 4, Galanopulos.Selektor: Kehagas.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk 2, D.Pijetllović, Nikić 2, Aleksić 2, Radjen, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva. Ostvaren je zacrtani cilj. Predstoje dve utakkmice za medalju. U polufinalu rival će za dva dana biti Crna Gora u 20.30.Pre toga igraće Madjarska i Italija.

U prvoj četvrtini razigran je bio Miloš Ćuk. Dva gola, sjajnim udarcima sa igračem više prvi i sa svog mesta drugi. Dva puta su Grci uspevali da vraćaju rezultat u egal ali se na prvi odmor otišlo prednošću Srbije posle majstorskog gola Nikića 10 sekundi pre kraja četvrtine.

Bolju igru Srbija je sredinom druge četvrtine krunisala sigurnim vodjstvom 6:3. Strelci su bili odlični Nikić, smireni Mitrović i Filipović, Nekoliko grešaka, propuštena dva igrača više omogućili su Grcima povratak u igru. Milonakis lepim golom i Funtulis iz peterca smanjili su na 6:5 ali je posle tajm auta i igrača više Prlainović bio precizan za 7:5.

Posle velikog odmora Srbija je pojačala tempo. Rezultiralo je to golovima Nikića na odličnu asistenciju Mandića sa igračem više i Filipovića u vreme kada je napad isticao. Grci su smanjili na 9:6 preko Vlahopulosa. Savić je u pravom trenutku zatražio tajm aut. Randjelović se prvi put upisao u strelce na asistenciju Ćuka. Bilo je to 10:6 . Pijetlović je opet komandovao odbranom,u odličnoj formi.U samom finišu četvrtine Aleksić sa deset metara pogadja ugao, prevelikih 11:6.Grci su iskoristili poslednji napad sa igračem više za 11:7.

Vlahopulos iz četvrtog pokušaja postiže četvrti gol 11:8.Odbranili smo se sa igračem manje, Igra je bila daleko slabija ,napad bezopasan i Grčka se približila trećim uzastopnim golom 3,09 pre kraja golom Milonakisa na 11:9. Naredni napad sve rešava Mandićev prvi gol 12:9 2,56 do kraja.Isti igrač koristi igrača više za 13:9.