UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.07.2014 15:14 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 22.7. Priprema za susret sa Grčkom

Srbija je protiv Španije zabeležila 200. pobedu u istoriji, tačnije od jula 2006.kada je prvi put startivala kao samostalna država. Važan trijumf, ne samo zbog plasmana u četvrtfinale koje našu reprezentaciju očekuje sutra sa Grčkom.

- Igraju dobro i najavio sam ih kao moguće iznenadjenje prvenstva. Kvalitetni su, disciplinovani i za pobedu je potreban pristup kao u meču sa Španijom.Nismo smeli da kiksiramo. Da smo izgubili sigurno bi neki to iskoristili da potcene snagu vaterpola kao vrednosti srpskog sporta. Mada smo već 15 godina na ivici i održavaju nas jedino rezultati reprezentacije.- rekao je selektor Dejan Savić.

Komentarišući meč sa Španijom je dodao:

-  Vidljiv napredak u odbrani. Fali nam igrač više i trudimo se da i to rešimo . Tražiću od igrača da u duel sa Grčkom uđu kao i u prethodni susret. Četvrtfinale uvek može da poništi sve ,tu nema popravnog.

Ukoliko Srbija pobedi Grčku biće ispunjen prvi veliki zadatak:

- U projekciji uspeha na Igrama u Riju zacrtali smo kao prvi veliki zadatak ulazak medju četiri ekipe na Evropskom prvenstvu. Sada imamo priliku da to ostvarimo a posle ćemo se boriti da uradimo što je moguće više.

Savić je odgovorio na pitanje koliko nedostaje Vanja Udovičić:

- On je bio vodja. Takvog nemamo ali svaki od ovih igrača zna kako da se ponaša u odlučujućim trenutcima. Pitate me za izostanak golova Prlainovića , to je malo čudno jer Prlain igra izuzetno odbranu i odradjuje ogroman posao. Ne gledam igrače kroz brojke i statistike. Nemamo strelca koji se radja, takav je bio samo Aca Šapić.

Živko Gocić je zadovoljan posle Španije:

- Skinuli smo veliko breme sa vrata ali to ne znači da potcenjujemo Grčku. Naprotiv, trebalo je da pobede Italiju, igraju jako dobro. Mi znamo posle Barselone šta znači ispasti u toj rundi takmičenja . Učinićemo sve da prodjemo protiv tima koji nema zvezde ali ima igru.

Golman Branislav Mitrović upozorava:

- Nismo do sada pokazali igre koje bi nam stvorile atmosferu da bezbrižno čekamo Grke, Naprotiv, motiv je najveći mogući, pobeda nas vodi u polufinale.Biće naporno, Italijani su remijem srećno prošli Grke

Milan Aleksić ceni centre grčkog tima, Murikisa i Kolomvosa:

- To im je glavna snaga. Navikli smo na tave duele, svaka ekipa vrsne sidraše. Grci igraju veoma lepo, korektno. Vreme je da proradi naš igrač više. Očekujem tešku borbu i pobedu.

Filip Filipović najbolji naš strelac sa 13 golova kaže da je Barselona velika škola:

- Ovo je kao finale.Grci su zaista dosta pokazali na turniru.Znamo šta nam je činiti, šta će obradovati naše navijače. Dižemo se iz meča u meč, hvatamo zalet i ne bih voleo da sam u koži tima koji ima Srbiju za rivala.

Grci su u istom hotelu gde je i Srbija. Svesni su snage rivala ali svi očekuju pobedu i plasman u polufinale koji nisu zabeležili od 1999.

Srbija i Grčka su igrali 15 puta. Srbija je zabeležila 12 pobeda, remi i dva poraza.

Na listi strelaca vodi Ivović sa 16 golova ispred Espanjola iz Španije sa 15, Filipovića i Rusa Stjepanuka sa 13

Najbolji procenat šuta ima Crna Gora 45,6 dok Srbija ima talno 34 posto (81 - 25). Srbija 30 asistencija, Filipović 10, najviše Mađarska 39.

Kiša je danas u Budimpešti čitav dan a takvo vreme se prognozira i za sutra.