UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.07.2014 14:27 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP2014. 19.7. Hrvatska - Srbija 8:8 (2:3, 3:2, 1:2, 2:1) NOVO

WWW.VATERPOLOVESTI.COM

Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca 1500. Sudije: Naumov (Rusija), Stavridis (Grčka), igrač više: Hrvatska 11 (3), Srbija 11 (3). Dva igrača više: Hrvatska 2 (1)Peterci: Hrvatska 1 (1)

HRVATSKA: Pavić, Bukić, Milaković, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 3, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijač. Selektor: Tucak.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić, Radjen, Filipović 4, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor:Savić

Srbija i Hrvatska su u uzbudljivoj utakmici odigrali nerešeno. Rezultat koji možda više nama odgovara. U ponedeljak susret sa Španijom može u slučaju pobede da donese drugo mesto pod uslovom da Hrvatska ne pobedi Madjarsku. Ukoliko Hrvati dobiju Madjare a mi Špance bićemo treći iza Madjara i Hrvata.

Hrvatska je vodila 1:0, 6:5, Srbija ostali deo meča. Bilo je prilika da se susret prelomi, možda već kod 5:3 u drugoj ćetvrtini. Lončar je smanjio na 5:4 a zatim naš tim dva puta propustio priliku sa igračem više. Da sve bude gore posle greške u napadu u kontri je Sukno iz daljine izjednačio.

Hrvati su preko Lončara poveli 6:5 ali je Ćuk u narednom napadu izjednačio. Onda je fenomenalni Filipović povisio na 7:6.Do kraja četvrtine Hrvati su dva puta a mi jednom propustili igrača više.

Uzbudljiv je bio poslednji deo. Gol Bušljea sa igračem više pa revanš Mandića na ,majstorsko dodavanje Filipovića. Kreće serija izbačaja. Loše sudije prvo daju Hrvatskoj dva igrača više bez gola, pa Srbiji jednog igrača više kojeg Mitrović završava udarcem u prečku. Hrvati posle toga ponovo imaju dva igrača više koje Muslim pretvara u izjednačenje 4.,32 do kraja. Više nije bilo golova. U poslendjem napadu Hrvatska nije realizovala igrača više., Srbija je imala svoju šansu kada je isključen Sukno u samom finišu ali je Pavić odbranio udarac Gocića.

Igra bolja od duela sa Madjarima. Hrvatska odličan rival ali čini se da je iskoristila sve ono što su joj naši igrači ponudili. Sudjenje je kada je zvanični sajt u pitanju bolje ne komnetarisati. Ipak rečju - loše