UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.08.2012 18:13 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

OLIMPIJSKE IGRE: Srbija - Australija 11:8, Srbija u polufinalu sa Italijom

Srbija - Australija 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0)

Vaterpolo arena. Gledalaca 5000. Sudije: Borel (Španija), Rosard (SAD). Igrač više: Srbija 11 (4), Australija 6 (2)

Srbija: Soro, Šaponjić, Gocić 2, Udovičić 1, Mandić, D.Pijetlović 1, Nikić, Aleksić, Radjen, Filipović 3,Prlainović 2, Mitrović 1, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.

Australija: Denerli, Kembel 2, Kliland 1, Koteril, Junger, Bedsvort 2, Roač, Mek Gregor, Valan 1, Vuds, Hojden 1, Miler 1, Klark. Selektor: Foks.

 

Nije bilo lako, bilo je teže nego što se očekivalo. Ali važan je kraj, Srbija je u polufinalu Olimpijskih igara. Pobedjena je Australija 11:8 u igri sa dva potpuno različita dela. RIval u meču za finale biće Italija koja je pobedila Madjarsku 11:9. U drugom polufinalu sastaće se Hrvatska koja je ubedljivo pobedila SAD 8:2 i Crna Gora pobednik u duelu sa Španijom 11:9.

Srbija je odlično povela, golovima Gocića bilo je 2:0. Poželeli su tada naši igrači da brzo reše meč, napravili greške koje je Australija iskoristila i stigla do prednosti 3:2. Početkom dugog dela bilo je 5:2 i sve što su naši vaterpolisti uradili jeste da su držali gol za gol. Igrač više nije išao, Australija je pogadjala i ono što nije mogla ni da pomisli.

Posle velikog odmora i minusa od tri gola Udovičić je Sora zamenio Pijetlovićem. I ovaj mu je to vratio višestruko. Primio je samo jedan pogodak, uhvatio šest lopti, skupio odbranu koja je počela da deluje kao sat. Istina Australija je u treće minutu trećeg dela još imala 8:5 ali do kraja susreta nije postigla ni jedan pogodak. Srbija se dizala iz minuta u minut, iz napada u napad.Pred kraj četvrtine smanjio je Prlainović a kada je Pijetlović u prvom napadu postigao gol za 7:8 utakmica je dobila potpuno drugačiji tok. Izjednačio je Prlainović a konalno vojdstvo doneo  Filipović na polovini tog dela. Sve nade Australijanaca u izjednačenje prekinuo je Milan Aleksić 1,21 do kraja a u samom finišu je Mitrović postavio konačan rezultat.