UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.07.2012 18:51 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

28.juli Olimpijske igre

Sutra u 16.30 reprezentacija Srbije će početi svoje učešće na 30. Olimpijskim igrama u Londonu. Protivnik je trostruki uzastopni olimpijski šampion Madjarska. Reč je o najuspešnijoj selekciji na ovakvom takmičenju sa velikim brojem medalja.

Srpski igrači su danas imali dva treninga.Tačnije drugi je predvidjen večeras u 20.30. Raspoloženje je na nivou, utisak je da se jedva čeka početak takmičenja.Ni činjenica da je upravo snažna Madjarska prvi protivnik ne izaziva mnogo uzbudjenja.

- Poštujemo svaki tim posebno madjarski ali imamo pravo da verujemo u momke koji su svih ovih godina radili naporno i uspešno. Učinili smo sve da se pripremimo kako treba ali ova utakmica ništa ne znači. Turnir je dugačak, mi smo imali dosta problema ali sada razmišljamo samo o danima koji nam predstoje - kaže selektor Udovičić.

Snaga Madjara može da se gleda iz više uglova. Reč je o izvanrednim, iskusnim igračima koji, posebno na Olimpijskim igrama, pružaju sjajne partije. Kašaš, Sečić, Biroš i Kiš imaju tri zlatne medalje sa najvećeg takmičenja na svetu. Raznovrsni u igri, sa karakterističnim kontrama, opasni za svakog rivala.

U prošlosti smo odigrali dosta velikih utakmica i Srbija može da se pohvali da je daleko uspešnija. Poraz na važnom takmičenju ali bez konačnih posledica je doživljen na EP u Zagrebu u grupi. Na istom takmičenju je usledio revanš u meču za bronzu. Podsetimo i na duel u polufinalu SP u Šangaju prošle godine kada su Udovičić i drugovi učinili nemoguće. U poslednjoj četvrtini su stigli minus od tri gola, izborili produžetke i pobedili.

- Svakog rivala moramo maksimalno da respektujemo. Na ovom takmičenju nema slabih. Naši ciljevi se znaju, želja da uradimo sve što možemo nije sporna. Dugačak je turnir, od četvrtfinala su mečevi koji nemaju popravni. Treba da budemo hladne glave i da budemo mirni bez obzira na rezultat. Ni pobeda ni poraz ne moraju da imaju neku specijalnu težinu na ovakvoj smotri- komentar je kapitena Vanje Udovičića koji će posle fajnal fora u Oradei početkom juna konačno zaigrati u da tako kažemo pravoj utakmici.

Održan je i Tehnički sastanak na kojem je rečeno da će se sudije pridržavati kriterijuma i sankcionisati svako nesportsko ponašanje u bazenu i na klupi.

Takodje je večeras prijem u ambasadi kojem će u ime vaterpolista prisustvovati predsednik Velibor Sovrović i generalni sekretar Marko Stefanović.