UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.10.2009 19:03 Starost: 14 yrs

Kategorija: Inostrana takmičenja, Evrointer Liga

Partizan domaćin Vašašu

Konačno, posle mnogo uloženog truda, najviše ljudi iz Partizana na čelu sa predsednikom Š oštarem, sutra će i zvanično , bar što se tiče srpskih timova startovati Evrointer liga u čijem su sastavu predstavnici Mač‘arske, Rumunije, Slovačke i Srbije. Sastaju se u 18 časova najbolji sastavi svetskih prvaka Srbije Partizan i olimpijskog šampiona Mač‘arske Vašaš.U prostorijama Partizana održana je konferencija za medije na kojoj su Aleksandar Š oštar, Darko Udovičić i Igor Milanović u ime Partizana, Dejan Perišić u ime organizatora i Danilo Ikodinović predstavnik Vojvodine izneli svoja očekivanja.
- Ovakva liga je potrebna ali je samo Srbiji. Kao što je Partizan dominantan u svojoj ligi tako su Olimpijakos, Pro Reko, Marselj, Š pandau, Barselona bez premca u svojim šampionatima. Ovo je začetak možda jedne nove evro lige koja bi startovala naredne godine - rekao je predsednik Aleksandar Š oštar.
Srpski savez je stao iza čitavog projekta smatrajući ga strateškim pitanjem za naš vaterpolo.Jake utakmice biće od velike koristi Partizanu i Vojvodini. Madjarski klubovi će rezultati svojih medjusobnih duela u nacionalnom prvenstu računati u Evrointer ligi. Tako je Seged već osvojio tri boda pobedivši Ujpešt 12:5.Darko Udovičić je izrazio zadovoljstvo uspešnim rezultatom višegodišnjeg truda i pozvao sponzore da se pridruže projektu.
- Naše ambicije su uvek iste.Naši stari prijatelji su ponovo sa nama a pozivamo i druge sponzore da nam se pridruže.Odlično je što će se u prvom kolu sastati baš najbolji timovi dve velike vaterpolo sile.
Š oštar je najavio konstituisanje firme koja bi vodila takmičenje. Time će se olakšati dogovori sa nacionalnim TV stanicama. Takav dogovor će omogućiti i definitivnu odluku oko generalnog sponzora.Za sada ima više kandidata.
Takodje, kada to bude bilo moguće u predigri seniorskih utakmica sastaće se juniori ili kadeti istih klubova
Dejan Perišić je najavio da će svaku utakmicu voditi po jedan domaći sudija i arbitar iz zemlje odakle je gost. Delegat će uvek biti predstavnik domaće zemlje.
- Biće to prilika za sudije da se provere na medjunarodnoj sceni. Prvi meč sudiće vrhunski internacionalci Ćirić i Kišelji.
Igor Milanović je rekao da Partizan uvek ima pobedničke ambicije:
- Ipak u ovom prvenstvu neće biti rezultatskog imperativa mada ćemo uvek ići na pobedu.Pružiću šansu i igračima koji će na srpskoj sceni biti registrovani za Student i protiv Vašaša će igrati Dušan Marković. Imaćemo preko 10 jakih utakmica i to će mnogo da nam znači.Protiv Vašaša očekujem pobedu.
Na kraju Danilo Ikodinović je iskazao zadovoljstvo novim takmičenje i pohvalio Partizan i Š oštara za učinjene napore.
- Ova liga je uslov opstanka i razvoja srpskog vaterpola. Partizan će biti dominantan ali sigurno ne kao u srpskom prvenstvu. Za Vojvodinu je odlično što igra i što će kroz jake mečeve moći da napreduje. Najvažnije je da počne i da traje.
Partizan posle Vašaša, dočekuje Ferencvaroš 20. novembra a četiri dana kasnije na Banjicu stiže Košice.Vojvodina će startovati 12.novembra u gostima kod Egera a 19. i 25. novembra u Novi Sad stižu Ferencvaroš i Košice.