UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.12.2019 14:15 Starost: 4 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

Srebrni juniori doputovali u Beograd

Vaterpolsti reprezentacije Srbije koja na Svetskom prvenstvu do 20 godina u Kuvajtu, osvojila srebrnu medalju, doputovali su danas u Beograd. Na aerodromu su ih sačekali generalni sekretar Nemanja Marijan i komesar za takmičenja Dejan Perišić, zatim direktor Radničkog Jugoslav Vasović i brojni članovi porodice i prijatelji.

Na konferenciji za medije Nemanja Marijan je u ime predsednika saveza Viktora Jelenića i svoje ime čestitao igračima, stručnom štabu ali i porodicama sjajnih vaterpolista.

- Vi ste budućnost Srbije i ubedjen sam da će većina vas moći da se nametne selektoru Saviću. Bio sam nekoliko dana u Kuvajtu i zaista bio sam ponosan i srećan kada sam video kako se momci ponašaju od samog hotela do treninga i utakmica. Na pravi način su predstavljali Srbiju.

Savezni trener Uroš Stevanović je izrazio žal zbog finala:

- Za savez ovo jeste uspeh ali samo smo bili pametniji i hrabriji u finalu moglo je i bolje da bude. Za nas koji smo bili tamo ostaje gorak ukus. Bili smo najmladja ekipa, samo je jedan igrač kapiten Vučinić bio izlazno godište a sedmorica će moći još dve godine da se takmiče medju mladjim kategorijama. Dobro smo delovali od prve utakmice sa Japanom. Mnogi su sumnjali da ne možemo da pobedimo Hrvate ali sam video još u Varaždinu na turniru da iako podmladjeni možemo da budemo bolji. najteže je kao i uvek bilo četvrtfinale, sa najjačim rivalom Crnom Gorom. Nismo dobro odigrali ali smo na znanje i minuli rad slavili. Verovali smo da možemo da pobedimo Grčku, samo da jenapad bio drugačiji.

Zatim je rekao:

- Žao mi je što neću moći da zaokružim rad sa ovom ekipom u naredne dve godine i tako zaokružimo ciklus jer smo želeli i svetsku i evropsku medalju. Hvala stručnom štabu što me je istrpeo, hvala igračima posebno onim koji su vredno trenirali ali nisu uspeli da budu u sastavu. Pomenuću Petra Tomića koji zbog operacije oka nije mogao da bude sa nama ali je jedini došao da nas isprati na aerodrom.

Đorđe Vučinić je prokomentarisao:

- Odbrana je u finalu bila besprekorna ali u napadu nismo igrali kako smo želeli. I ovo je veliki rezultat, mnogo za iskustvo znači da igraš finale najvećeg takmičenja. Zajedništvo nas je držalo i ponosam sam na ekipu, stručni štab...

Vladimir Mišović je bio jedan od najboljih golmana prvenstva:

- Prelepo je bilo biti deo ove ekipe. Nije mala stvar biti drugi na svetu. Ginuli smo jedan za drugog od prvog do poslednjeg minuta. Nije nas u finalu napad služio, nedostajalo je i malo sreće ali moramo da budemo zadovoljni.