UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.06.2019 20:18 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Stojanović umesto Dedovića

Loš dan za organizatore a zatim i za srpski tim. Uoči večernjeg treninga ustanovljeno je da je Nikola Dedović oboleo od boginja. Umesto njega u timu će biti vaterpolista Miškolca Ognjen Stojanović. Posle povrede Viktora Rašovića Dedović je drugi igrač koji ne može zbog zdravstvenih problema da se stavi na raspolaganje selektoru.

Što se organizatora tiče, pogledi u nebo nisu urodili plodom. Kiša koja je u Beogradu praćena grmljavinom padala u poslepodnevnim i večernjim satima uslovila je premeštanje treninga na zatvoreni objekat bazena Tašmajdan. Tu je trening večeras održala i srpska selekcija.

Ostaje da se vidi šta će biti u utorak ako vremenske prilike ne budu bilo kako treba a to se posebno odnosi na grmljavinu.

Inače susret sa Australijom se dočekuje u optimističnom raspoloženju. U dosadapnjih 19 susreta Australija je izborila samo jedan remi 2009. sve ostalo pobede Srbije ali daleko od toga da je bilo lako.

- Prva utakmica uvek ima svoju težinu i moramo da budemo pažljivi. I na sparinzima su Australijanci pokazali da su dobar rival, igraju agresivno sa dosta plivanja. Jako je važno da sa pobedom udjemo u turnir, da na pravi način osetimo atmosferu i igranje na Tašu - rekao je Sava Randjelović.

Sutra se u našoj grupi još sastaju Hrvatska i Kazahstan u 14, dok u drugoj grupi su rivali Madjarska - Kanada i Španija - Japan.

Svečano otvaranje je u 18.30 časova