Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Hemofarm A.D.
Asseco SEE


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands

Jadran D.O.O. Beograd
20.02.2019 13:47 Starost: 179 days

Kategorija: Saopštenja

Dopis VSS posvećen merama bezbednosti u zemlji i inostranstvu

Sportski klubovi, sudije i delegati dobili su  dopis iz Vaterpolo saveza Srbije povodom sastanaka održanih u Beogradu vezanih za Regionalnu ligu i nastavka takmičenja:

U dopisu se kaže:

„ Nakon nemilog događaja u vidu napada na članove VK Crvena zvezda 9.2.2019. pred utakmicu RVL VK Mornar – VK Crvena zvezda u Splitu, održana su dva sastanka u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije, sastanak predstavnika srpskih klubova učesnika RVL i sastanak Upravnog odbora RVL. Incident koji se desio je najoštrije osuđen od svih prisutnih.

Analiziranjem postojeće situacije, a ujedno ohrabrenjem izjava osude svih relevantnih institucija u Hrvatskoj i Srbiji, ishod i najvažniji zaključak ovih sastanaka jeste da je potrebno pronaći najbolje rešenje za nastavak odigravanja RVL, kako je to želja i interes svih učesnika lige.

Ovim povodom želimo da vam skrenemo pažnju na neke bitne pojedinosti mera bezbednosti.

Želimo da podsetimo sve klubove, prilikom odigravanja međunarodnih utakmica u našoj zemlji i gostovanja stranih klubova , da su dužni da prijave događaj Ministarstvu unutrašnjih poslova i angažuju licenciranu agenciju za obezbeđenje u skladu sa zakonom, sa povećanim merama bezbednosti.

Na povećane mere bezbednosti se mora obratiti pažnja i prilikom odlaska naših klubova u inostranstvu, te se događaj mora prijaviti Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu omladine i sporta, u vidu popunjavanja Obrasca prijave međunarodnog sportskog događaja.

Takođe, ono što želimo da istaknemo i da skrenemo pažnju svim klubovima i njihovim stručnim štabovima, posebno trenerima, da prilikom gostovanja u inostranstvu, pre svega Republici Hrvatskoj, obrate pažnju na ponašanje svih svojih članova delegacije, a naročito pri putovanju mlađih kategorija i da ne dopuste da se dogode bilo kakve provokacije sa naše strane koje bi mogle da prouzrokuju negativne posledice.

Svi moramo da nastojimo i da se potrudimo da se događaji ove vrste više nikada ne ponove.

Molimo sve klubove, sve aktere i učesnike sportskih manifestacija, sudije , delegate i sportske radnike da ozbiljno shvate ovaj dopis i da na najbolji način predstavljaju Republiku Srbiju u inostranstvu.

Viktor Jelenić

Predsednik VSS