UNIQA
Hemofarm A.D.
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Voda Diva


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands
20.02.2019 13:47 Starost: 292 days

Kategorija: Saopštenja

Dopis VSS posvećen merama bezbednosti u zemlji i inostranstvu

Sportski klubovi, sudije i delegati dobili su  dopis iz Vaterpolo saveza Srbije povodom sastanaka održanih u Beogradu vezanih za Regionalnu ligu i nastavka takmičenja:

U dopisu se kaže:

„ Nakon nemilog događaja u vidu napada na članove VK Crvena zvezda 9.2.2019. pred utakmicu RVL VK Mornar – VK Crvena zvezda u Splitu, održana su dva sastanka u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije, sastanak predstavnika srpskih klubova učesnika RVL i sastanak Upravnog odbora RVL. Incident koji se desio je najoštrije osuđen od svih prisutnih.

Analiziranjem postojeće situacije, a ujedno ohrabrenjem izjava osude svih relevantnih institucija u Hrvatskoj i Srbiji, ishod i najvažniji zaključak ovih sastanaka jeste da je potrebno pronaći najbolje rešenje za nastavak odigravanja RVL, kako je to želja i interes svih učesnika lige.

Ovim povodom želimo da vam skrenemo pažnju na neke bitne pojedinosti mera bezbednosti.

Želimo da podsetimo sve klubove, prilikom odigravanja međunarodnih utakmica u našoj zemlji i gostovanja stranih klubova , da su dužni da prijave događaj Ministarstvu unutrašnjih poslova i angažuju licenciranu agenciju za obezbeđenje u skladu sa zakonom, sa povećanim merama bezbednosti.

Na povećane mere bezbednosti se mora obratiti pažnja i prilikom odlaska naših klubova u inostranstvu, te se događaj mora prijaviti Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu omladine i sporta, u vidu popunjavanja Obrasca prijave međunarodnog sportskog događaja.

Takođe, ono što želimo da istaknemo i da skrenemo pažnju svim klubovima i njihovim stručnim štabovima, posebno trenerima, da prilikom gostovanja u inostranstvu, pre svega Republici Hrvatskoj, obrate pažnju na ponašanje svih svojih članova delegacije, a naročito pri putovanju mlađih kategorija i da ne dopuste da se dogode bilo kakve provokacije sa naše strane koje bi mogle da prouzrokuju negativne posledice.

Svi moramo da nastojimo i da se potrudimo da se događaji ove vrste više nikada ne ponove.

Molimo sve klubove, sve aktere i učesnike sportskih manifestacija, sudije , delegate i sportske radnike da ozbiljno shvate ovaj dopis i da na najbolji način predstavljaju Republiku Srbiju u inostranstvu.

Viktor Jelenić

Predsednik VSS