Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Hemofarm A.D.
Asseco SEE


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands

Jadran D.O.O. Beograd
24.12.2018 20:53 Starost: 207 days

Kategorija: Saopštenja

Novogodišnji koktel Vaterpolo saveza

 Učinjeno u prethodnih 12 meseci sumirano je na svečanom  tradicionalnom novogodišnjem koktelu Vaterpolo saveza Srbije održanom u Hotelu M. Skup su uveličali predstavnici OK Srbije Božidar Maljković i Žarko Zečević, ispred SSS Dragan Šešum, zatim proslavljeni reprezentativci Danilo Ikodinović, Predrag Zimonjić, Vladimir Vujasinović, aktuelni reprezentativci, predstavnici granskih saveza, klubova, sportskih organizacija.

Na najveće uspehe u 2018. prisutune je podsetio Viktor Jelenić prvi čovek trofejne oranizacije.

– U Barseloni smo četvrti put postali evropski šampioni, bili smo treći na svetskom kupu, devojke devete u Evropi... Uspešno smo organizovali Svetsko prvenstvo za juniorke. Finansijski smo se konsolidovali, vraćeni su svi dugovi koji su se gomilali godinama i predstavljali su veliki teret za normalan rad. Hvala predsedniku Republike Srbije, Vladi Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu, gradskom sekretarijatu, sponzorima, brojnim prijateljima. Zadovoljam sam saradnjom sa lokalnom samoupravom, rezultati su vidljivi. Veliku zahvalnost dugujemo igračima, trenerima, kancelariji, sudijama i nadam se da ćemo nastaviti u istom stilu.

Generalni sekretar Nemanja Marijan je istakao:

- Imali smo sjajnu godinu, Čeka nas Svetsko prvenstvo u Koreji ali i organizacija Svetske lige u Beogradu. Zahvalan sam svima, posebno kancelariji na radu na kandidaturi. Posle osam godina Svetska liga se vraća u Srbiju i nadam se da ćemo biti ponovo sjajni organizatori. Rad na pomoći klubovima kroz saradnju sa lokalnim samoupravama će biti u fokusu rada u narednoj godini. Zahvaljujem se igračima, svim strukturama saveza posebno kancelariji na predanom, svakodnevnom radu.

Poklone su dobili Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, za 300 odigranih utakmica pod reprezentativnim kapicama.

– Brzo je prošlo, u timu sam od osamostaljenja Srbije – podsetio je Prlainović. Nadam se da ću da odigram bar još 50 utakmica, i to sa istim uspehom kao do sada.

Umesto Duška Pijetlovića koji nije bio prisutan zahvalio se i preneo njegove pozdrave brat Gojko.

Vaterpolo organizacija se Priznanjima i Plaketama za izuzetan doprinos razvoju vaterpolo sporta zahvalila predsedniku države Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

Zahvalnice su uručene:Zlatnom sponzoru - Aerodrom "Nikola Tesla", oficijelnim sponzorima: Uniqa, Diva, DTD ribarstvo, Vital, Media group, Planet Win, tehnički sponzor Keel, medijski sponzor Blic, partnerima Maruška, Jumbo, klub prijatelji Natura Gusto, Tehnomanija, medijski partneri RTS i Sportski Žurnal