UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.12.2018 15:49 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Diplomatski pasoši reprezentativcima i selektoru Saviću

Foto: Služba MSP

Još jedno priznanje za najbolje srpske vaterpoliste. Kao nagradu za brojne uspehe na takmičenjima na kojima su proslavili našu otadžbinu, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše srpskim vaterpolistima.

Nove, prestižne, putne isprave dobili su aktuelni reprezentativci ali i doskorašnji kapiten Živko Gocić i Slobodan Nikić, koji su dali ogroman doprinos osvajanju brojnih medalja na najvećim takmičenjima. Diplomatski pasoš dobio je i selektor Dejan Savić.

– Vaterpolo je naš najtrofejniji sport, a ulaganje u njega i rezultati su nesrazmerni – rekao je ministar Dačić na svečanosti u zgradi ministarstva. –Više ne znam za koji uspeh su nagrađeni, jer je ih ima toliko da zaslužuju dijamantske ili zlatne pasoše. Ovo nije priznanje već potreba Srbije da budete ambasadori dobre volje.

Ministar je istakao da ideja o dodeli diplomatskih pasoša vaterpolistima datira od ranije.

– Drago mi je što smo smo posle nekoliko godina realizovali ovaj dogovor, jer je teško uklopiti sve obaveze koje vaterpolisti imaju – naglasio je Dačić.

U ime saigrača i trenera, ministru Dačiću se zahvalio kapiten reprezentacije Filip Filipović. 

– Potrudićemo se da opravdamo ulogu ambasadore dobre volje i daćemo da budemo najbolji i najvredniji – istakao je kapiten reprezentacije Srbije.