UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.12.2018 19:21 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Pobeda Srbije na peterce

Srbija – Hrvatska 11:9 (1:3, 3:2, 1:1, 2:1- 4:2)

Bazen Čair. Gledalaca 1400. Sudije: Severo (Italija), Vojevodin (Rusija). Igrač više: Srbija 11 (3), Hrvatska 10 (3). Peterci: Srbija 2 (0), Hrvatska 2 (1).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović, Drašović, D.Pijetlović 2, Vico, S. Rašović, Jakšić 1, Filipović 4, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić

HRVATSKA: Marcelić, Macan, Fatović 3, Lončar, Joković 1, Čagalj, Vukićević, Bušlje, Miloš, Vrlić 1, Šetka 1, Garsija 3, Anić. Selektor: Tucak

Peterci: Joković brani Mitrović, Filipović 8:7, Vukičević Mitrović brani, Prlainović 9:7, Garsija 9:8, Jakšić 10:8, Fatović 10:9, Mandić 11:9

Peterci su rešili odličnu utakmicu na Čairu. Srbija je gubila 5:2 ali je velikim naporom u samom finišu obezbedila šuteve sa pet metara. Tu je bila uspešnija I osvojila dva boda a Hrvatska jedan,

Veče vrhunskih golmana. Mitrović je proglašen za igrača utakmice jer je pored sjajnih odbrana imao dva skinuta peterca u penal seriji. Gold odluke je postigao Mandić koji je I obezbedio peterce dve sekunde pre kraja

Počelo je odlično, prvi napad I gol Duška Pijetlovića. Hrvatska je tek sredinom četvrtine stigla do prvog udarca kojeg je Mitrović ukrotio. Prethodno je Prlainović Iznudio peterac ali je Filipović snažnim udarcem pogodio prečku. Posle Tucakovog tajm auta rival je zaigrao odlično, Šetka je izjednačio a u sledećem napadu sa igračem više Garsija je doveo Hrvate u vođstvo. To im je dalo vetar u ledja I Fatović je iz peterca pogodio za 3:1 . Ta tri gola je Srbija primila za dva minuta. Naša reprezentacija  je tri puta parabolama bezuspešno tražila put do gola. Branislav Mitrović je sjajnom intervencijom sprečio plus tri za rivala. U poslednjem napadu Srbije Pijetlović je iznudio peterac I Marcelić je bio uspešniji od Filipovića.

Sjajnog do tada Marcelića je konačno savladao Filipović u prvom napadu u drugoj četvrtini.Hrvatska je vratila dva gola viška pogotkom Vrlića sa igračem više. Napad sa igračem više nije išao srpskom sastavu, nervoza je činila svoje. Garsija je iz kontre 93 sekunde do velikog odmora prvi put doneo tri gola prednosti svom timu. Srbija je prvi put iz treće situacije sa igračem više bila uspešna preko Prlainovića.Branislav Mitrović je sjajno reagovao kada je Hrvatska imala igrača više Srbija je za poslednji napad imala 22 sekunde I tajm aut Dejana Savića. Dobijen je igrač više I vrlo brzo je majstorsku akciju Pijetlović završio pogotkom, smanjivši prednost Hrvatske na 5:4.

Treću četvrtinu je Srbija počela sa dve situacije sa igračem više. Odmah je Savić zatržio tajm, tražeči akciju za izjednačenje. I stiglo je preko Filipoviča koji je vodio šuterski dvoboj sa Marcelićem. Na polovini treće četvrtine bilo je 5:5. Sada je nervosa u igra Hrvata, Mandić ih zaustavlja kada su imali igrača više. Medjutim u narednom napadu gostiju Bane Mitrović je bio kratak da preseče kontru I Fatović je pogodio mrežu.Srbija propušta igrača više, Tucak za svoj tim traži tajm aut u istoj situaciji dva minuta pre kraja trećeg dela. Ponovo je odličnom odbranom na sceni bio Mitrović. Srbija se do odmora još jednom odbranila sa igračem manje. Poslednji napad I igrać više za srpsku selekciju ali gola nije bilo.

Dugo nije bilo gola u poslednjem delu, Srbija je tražila izjednačenje, Hrvatska plus dva. Marcelić je dva puta zaustavio udarce kada je naš tim imao igrača više. Tri minuta pre kraja peterac za Hrvatsku I Mitrović ostavlja Srbiju u igri odbranivši udarac Vukićeviću a u kontri Filipović trese mrežu za 6:6 2,47 do kraja.Ali kratko je trajalo zadovoljstvo. Uz dosta sreće Joković pogadja mrežu 2,18 za još jedno vodjstvo svog tima.

U poslednjem minute prvi napad je imala Hrvatska.Lopta je izgubljena I Srbija je sada imala loptu za remi. Savić 5 sekundi pre kraja sa igračem više traži tajm aut. I 2,3 sekund epre kraja Mandić obezbedjuje peterce.

Izjave

Dejan Savić:

- Rovovska borba do kraja. Sudije su dozvolile tvrdu igru i na centrima, ali i spolja. Loša su nam bila rešenja u napadu koja su omogućila kontre Hrvatima. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi, odlična utakmica, a hvala i Nišlijama na podršci.

Ivica Tucak:

- Briljantna utakmica, zadovoljan sam igrom svoje ekipe. Iimali smo prednost, priliku da iz peterca rešimo utakmicu ali onda je Srbija stigla i pobedila.

Branislav Mitrović:

- Uspeli smo na kraju da uhvatimo naš ritam i to mi je drago. Stigli smo i lepo je pobediti u ovom ambijentu.

Filip Filipović:

- Preuzimam odgovornost. Da sam realitzovao peterce lakše bi igrali. Ovako smo jurili i čestitam ekipi na pobedi. Posle poluvremena smo pojačali ritam i to nam je na kraju doneo uspeh.

Fotografije pogledajte na facebook stranici.