UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.07.2018 15:39 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA: Sutra sa Rusima u derbiju grupe

Srbija nikada nije izgubila od Rusije od kada se osamostalila. Zabeležila je u 18 mečeva isto toliko pobeda, četiri susreta na šampionatima Evrope su završena u našu korist. Tako bi trebalo da bude I u sredu u 18.30 kada će se dve selekcije sastati u najvažnijoj utakmici u grupi.

Oba sastava su šest razlike pobedile Rumuniju I Slovačku. Srpski sastav je favorit ali Duško Pijetlović upozorava:

- Najvažnije je ko će odrediti ritam utakmice. Ne smemo da udjemo u jurnjavu, mora naš system da vlada u bazenu. Oni su dobra ekipa, sedmorica igrača su moji klupski drugovi koji su veliko iskustvo stekli igranjem Lige šampiona. Da nije bilo problema sa selektorom Šagajevim napredovali bi još brže.

Selektor Dejan Savić dodaje:

- Odbrana je njihov adut. Igraju tvrdo, koriste pressing I moraćemo da se prilagodimo tome. Verujem da ćemo biti svežiji nego u duelu sa Rumunijom I to je sve u sklopu programa koji smo razradili. Imaju nekoliko vrlo dobrih igrača I kao ekipa mogu da budu nezgodni.

Rusija je inače bila prvi protivnik osamostaljenje Srbije u junu 2006. U Novom Sadu je bilo 12:8 za naš tim. Poslednju medalju bronzu Rusi su osvojili u Atini 2004.

- Mogu svakoga da pobede ali I od svakoga da izgube – dodao je Pijetlović – Ako krene po našim notama neće biti problema.

Naša selekcija je u utorak imala slobodno pre podne. Zatim je Sava Ranđelović za 25 rođendan dobio tri kutije po 12 krofni u režiji selektora Dejana Savića I direktora Đorđa Đorđevića.

- Lepo, nema šta. Uvek imamo dobru atmosferu a krofne će brzo da nestanu – rekao je Randjelović – Protiv Rumunije smo krenuli kako treba a siguran sam da ćemo biti još bolji. Rusi ? Od nas sve zavisi.