UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.08.2016 15:51 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE Sutra Srbija protiv Madjara

Srpski vaterpolisti sutra u 9 po lokalnom vremenu, odnosno 14 po srednjeevropskom igraju utakmicu prvog kola olimpijskog turnira protiv selekcije Mađarske. Aktuelni svetski i evropski prvrvak protiv devetostrukog olimpijskog šampiona koji u ovom trenutku ne poseduje ni jedan tron u vlasništvu. Poslednji put su Madjari osvojili zlato na SP u Barseloni 2013, jedinom takmičenju na kojem Srbija, posle Londona i preuzimanja selekcije od strane Dejana Savića nije došla do medalje. Posle toga je Srbija ušla u strahovitu seriju od sedam zlatnih medalja,tri puta su 2014. u finalu bili bolji baš od sutrašnjeg rivala.

Na poslednjim Igrama u Londonu dva tima su setakodje sastala u prvom kolu. Tada je naš tim predvođen petostrukim strelcem Prlainovićem pobedio 14:10. Srbija je završila kao treća, Madjari slabiji peti. Iz tog tima Srbija je bez Sora, Šaponjića, Radjena i Udovičića dok su Mađari doveli sada skoro potpuno novi sastav.

- Susret formalno nema veliki značaj jer je tek početak dugog takmičenja. Medjutim bilo bi odlično da pobedom protiv velikog protivnika udjemo u turnir. Znam ih, dugo sam tamo ali mislim da su u poslednje vreme promenili igru. Benedek se trudi da vrati brzu sa dosta šuteva. Videćemo da li mogu da to izdrže. Mislim da smo mi spremni - kazao je golman Mitrović.

Naredne godine će sedmorica naših igrača biti u madjarskim klubovima: obojica Mitrovića, Gocić, Aleksić, Ćuk i kao prinove Nikić i Prlainović.

- Oni cene naš vaterpolo i dokaz je veliki broj srpskih vaterpolista u njihovim sastavima. Benedek pravi dobar posao i siguran sam da mogu mnogo. Sa druge strane naša želja se zna i nadam se da će sve biti kako treba - rekao je kapiten Gocić.

Golman Gojko Pijetlović smatra:

- Imaju odlične šuter tako da ne smemo da ih ostavimo ni trenutak slobodne- U timu je novi igrač Zalnaki kojeg Bane Mitrović odlično zna. Skeniran je i nadam se da ćemo maksimalnim naporom stići do pobede.

Od osamostaljenja Srbi i Madjari su odigrali sijaset važnih mečeva. Rival je pobedio samo dva puta u grupama na EP u Zagrebu 2010 i Budimpešti 2014. Pored tri pobede u finalima 2014, Srbija je slavila u finalu EP 2006, filnalu SL 2007,finalu Svetske lige 2013 i nekoliko važnih trijumfa u etvrfimalnim i polufinalnim mečevima. Apsolutna je tradicija na našoj strani ali je isto tako apsolutno tačno da Madjarska ima kvalitet za respekt,

Sinoć su Madjari trenirali sa Brazilom, danas Srbi sa Amerikom. Sutra dugo čekana priča počinje.