UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.06.2023 14:46 Starost: 302 days

Kategorija: Reprezentacija

SVETSKI KUP, Srbija u subotu u četiri ujutru protiv SAD

Srpski vaterpolisti u noći između petka i subote, u četiri ujutru po srednjeevropskom vremenu, odigraće protiv reprezentacije SAD u Los Anđelesu četvrtfinale Svetskog kupa. Reč je o takmičenju koje je prvi put odigrano u Beogradu i Rijeci 1979. godine. Jugoslavija je pobedila 1987. i 1989, SCG 2006, Srbija 2010. i 2014.

Ove godine Svetski kup je povezan sa Svetskom ligom i učesnici su dobijeni kroz kvalifikacine turnire. Srbija je pravo učešća dobila uspešnim nastupom na turniru u Podgorici.

U ostalim susretima četvrtfinala se sastaju: Mađarska – Grčka, Italija – Rumunija i Španija – Nemačka. Finalisti Svetskog kupa stiču pravo igranja na Svetskom prvenstvu u Dohi narednog februara.

Srbija je pripreme počela krajem maja ali je kompletna bila 8.juna kada su se pridružili učesnici fajnal-ejta Lige šampiona. Od ranije je poznato da selektor Uroš Stevanović neće moći da računa na Dušana Mandića dok je zbog povrede ramena otpao Viktor Rašović.

Reprezentacija je prvi ispit imala u Istanbulu u kojem su održane kvalifikacije za učešće na EP u Netalji, u januaru 2024. Pobeđeni su Velika Britanija 28:0, Slovačka 15:8 i Turska 16:4. Selektor Stevanović je u oceni turnira rekao da nije zadovoljan igrom ali i da je to logično jer su igrači u punom treningu.

Kruna sezone je Svetsko prvenstvo u Fukuoki, za vaterpoliste program počinje 17.jula, Turnir u Los Anđelesu će poslužiti kao priprema a posle Svetskog kupa reprezenzacija se seli u dobro poznatu bazu Kašivazaki gde će se pripremati sa Crnom Gorom.

Branislav Mitrović je istakao da je dosadašnji rad više nego dobar, da je motiv veliki ali i da je svima jasno da ima dosta prostora za napredak i da naredne dane treba iskoristiti za ispravljanje slabosti, podizanje forme i približavanju željenom nivou.

Sve utakmice mogu da se prate: ALL MATCHES STREAM LIVE AT YOUTUBE.COM/@WORLDAQUATICS

LIVE STATS FOR ALL MATCHES AT MICROPLUS TIMING