UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.11.2023 20:30 Starost: 158 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA: Ubedljiv poraz Crvene zvezde u Budimpešti

www.frady.hu

Crvena zvezda je doživela težak poraz u Budimpešti u petom kolu „C“ grupe Lige šampiona. Ferencvaroš je posle 16:6 u Beogradu sada bio još ubedljiviji 20:6 (4:3, 5:1, 5:0, 6:2). Mađari su obezbedili prvo mesto i sa splitskim Jadranom koji je pobedio imenjaka iz Herceg Novog 16:14 će nastaviti takmičenje u Ligi šampiona. Zvezda i Novljani će 5. decembra rešiti pitanje trećeg mesta.

Zvezda se držala desetak minuta. Kod rezultata 6:4 za domaćina Vasić nije realizovao peterac. Bio je to znak da se probudi Mandić, da njegov tim napravi seriju od deset golova. Radović je posle 17 minuta konačno postgao gol za Crvenu zvezdu i smanjio na 15:5 . Domaćin je do kraja na momente egzibicionom igrom katastrofalno porazio srpski tim.

Osim tih deset minuta ništa nije bilo dobro u igri našeg tima koji je na kraju jedva čekao kraj utakmice.
U duelu sa Jadranom Zvezdi će biti dozvoljen i remi da se osvoji treće mesto što donosi nešto povoljniji status u žrebanju osmine finala Evro kupa.

Ferencvaroš: Sakonji, Mandić 3, Nađi 1, Merkulov 1, Argiropulos 2, Di Soma 1, Fekete 1, Vigvari 3, Nađi 1, Varga 2, Janšik 2, Molnar 3, Vogel.
Crvena zvezda: Mišović, Bursać 2, Danković, Marković, Popović, Vasić 1, Gogov 1, Basaram Vukićević, Seman 1, Milojević, Radović 2, Ivanović.