UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.08.2012 20:02 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

Srbija - SAD 11:6

Srbija - SAD 11:6 (4:1, 2:2, 3:1, 3:2)

Vaterpolo arena. Gledalaca 5000. Sudije: Borel (Španija), Kaputi (Italija). Igrač više Srbija 8 (4) ,SAD 7 (2). Petreci:SAD 1 (0)

SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić 1, Udovičić 3, Mandić,D. Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić 1, Radjen, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović 1, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.

SAD: Mozes,Varelas 1, Hudnt, Pauers 1, Vrajt, Bukner, Bjubien, Azevedo 1, Bejli 2, Hatn 1, Smit, Man, Lapin. Selektor: Šreder

Sjajna igra srpskih vaterpolista. Lider grupe SAD je nadigran u svakom pogledu a da je bilo samo malo više koncentracije mreža Mozesa bi bila napunjena do vrha. Srpska odbrana je bila nerešiv problem za Azeveda i drugove. Soro u svom stilu, sa odbranjenim petercem, Udovičić i Filipović sa golovima koji su lomili američku odbranu, Prlainović sa asistencijama, Radjen, Aleksić, Gocić dominantni u odbrani sa kapitenom Udovičićem.

Prva četvrtina skoro bez greške. Da Mozes nije dva puta bio uspešan u duelima sa Pijetlovićem bilo bi i pet razlike. Odlično je sa dva majstorska gola počeo Udovičić ,ispratili su ga Mitrović i Gocić za velikih 4:1

U nastavku su Amerikanci uspostavili donekle ravnotežu. Smanjili su na 4:2 da bi Prlainović posle akcije Mitrovića vratio plus tri. Ipak u samom finišu gol Pauersa za kakvu takvu nadu rivala.

Filipović je sa dva prelepa gola sa igračem više obezbedio nedostižnu prednost, Udovičić je na sebi svojstven način povisio na 8:3. Usledio je kratak period opuštanja u kojem su Amerikanci došli na 8:5 ali je sve presekao efekno Boban Nikić. Sve je tada bilo jasno, do kraja meča su se upisali Pijetlović i odlični Aleksić.

Srbija je prva u grupi i za dva dana igra sa Rumunjom koja je izgubila sve šanse za prolaz.