UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.08.2023 21:20 Starost: 269 days

Kategorija: Mladje kategorije

Srpski kadeti u polufinalu Evropskog prvenstva u Manisi

Kadetska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Manisi, pošto je u poslednjem četvrtfinalnom duelu pobedila Crnu Goru rezultatom 15:9 (3:3, 5:3, 4:2, 3:1)!

Selekcija Miloša Korolije u borbi za polufinale sastaće se sa reprezentacijom Mađarske u nedelju od 18:30 po srpskom vremenu.

Srbija je otpor Crne Gore slomila u drugom poluvremenu, kada je, najpre u trećoj četvrtini, serijom golova došla do "+5", te je tu razliku rutinski održavala do kraja meča.

U prve dve četvrtine vodila se egal borba, Srbija je preko Luke Gladovića povela sa 1:0, ali su potom Crnogorci tri puta imali minimalnu prednost.

Posle tri neiskorišćena napada sa igračem više, Srbija je u četvrtom minutu druge četvrtine iskoristila jednu takvu situaciju, pa je Luka Dimić poravnao. Ubrzo je Gladović svojim novim pogotkom vratio vođstvo Srbiji, a u završnici prvog poluvremena Filip Novaković i Kosta Bodiroga su doneli selekciji Miloša Korolije prednost od 8:6.

Crna Gora je pogotkom otvorila drugo poluvreme, ali su zatim Strahinja Krstić, Gladović i Luka Bošković pogađali u seriji za ubedljivih 12:7. Crna Gora je dva puta prilazila na "-4", ali su srpski vaterpolisti poslednjih četvrtini došli do još ubedljivijih šest golova razlike i meč su završili pobedom od 15:9.

Srbija - Crna Gora 15:9 (3:3, 5:3, 4:2, 3:1)

Srbija: Dimković, Bodiroga 2, Novaković 2, Ićitović 2, Spasović, Gladović 4, Lazić, Kojić, Adamović, Bošković 1, Krstić 2, Dimić 2, Savić.

Crna Gora: Rajević, Matijašević, Moračanin 1, Marković 2, Kovačić, Radanović, Stupar 1, Janović 2, Petrović, Perov 1, Gojković 2, Pejović, Jovanović.