UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.10.2022 14:43 Starost: 2 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

EVRO KUP, tri srpska kluba prošla u dalje takmičenje

Pored Crvene zvezde u dalji tok takmičenja u Evro kupu su se od srpskih klubova plasirali još Šabac i Partizan. Valis je još ranije, očekivano, ispao iz daljeg takmičenja.

U nedelju poslednjeg dana Solnok je na svom bazenu porazio Crvenu zvezdu 10:6 (3:2, 2:1, 1:0, 4:3) i na taj način osvojio prvo mesto u grupi dok je naš tim drugi. Beograđani nisu bili ravnopravan rival mađarskom sastavu. Početkom druge četvrtine je Vasić izjednačio na 3:3 a posle toga je Solnok predvođen Pastorom zaigrao mnogo bolje i zasluženo slavio. Crveno-beli nisu iskoristili dva peterca. Strelci za Beograđane su bili: Seman dva, Vasić, Tankosić, Banićević i Milojević.

Partizan je napravio odličan rezultat u Strazburu. U poslednjem kolu pobedjen je istoimeni domaćin 12:9 (2:1, 2:1, 5:2, 3:5). Pune tri četvrtine je mladi sastav crno-belih diktirao ritam da bi u poslednjih osam minuta rutinski održavao veliku prednost i dozvolio Strazburu samo da ublaži poraz.

Strelci za Partizan su bili: Trtović 3, Smiljević, Dimitrijević i Jauković po 2, Krstić, Miloš i Gladović po 1.

Šabac je pred svojim navijačima ispunio cilj. U odlučujućoj utakmici u kojoj je našem klubu bio dovoljan bod, pobedjen Jadran 9:5 (3:0, 3:2, 1:2, 2:1). Od samog početka su Šapčani demontrirali veći kvalitet i Novljani nisu bili u situaciji da ugroze sigurno vođstvo Ličaninovih pulena. Šabac je prvi u grupi.

Strelci za Šabac su bili: Stojanović, Šakudinov po 2. Repanović, Krug, Barać, Toholj i Šulc.

Valis nije pružio ozbiljniji otpor BVSC-u. Mađari su ubedljivo slavili 18:8 (5:1, 4:1, 4:3, 5:3). Strelci za Valjevce koji su završili kao četvrti u grupi od pet sastava su bili: Šofranac 3, Obradović, Radanović, Baucalo, Almasi i Mitrović.

U dalje takmičenje su se plasirali: Šabac, Trst, Savona, Partizan, Honved, Primorac, Solnok, Crvena zvezda, Ortiđa i Steaua a pridužiće im se poraženi u duelima četvrtfinala Lige šampiona