UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.01.2020 13:52 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020

EP Budimpešta, sutra protiv Rumunije

Nikome u srpskom taboru i ne pada na pamet da bi Rumuni, sutra u 13, mogli da naprave iznenađenje. Razlika u klasi je ogromna, Rumuni su jednom 2008. izborili 6:6 a pre i posle toga samo neuspesi. Jednostavno Srbija bi i u daleko slabijem sastavu bila favorit.

Savić je za sredu predvideo dva treninga.

- Imaju Rumuni nekoliko pojedinaca ali se pitanje pobednika ne postavlja. Gledamo našu igru, da pojačamo odbranu koja je naš prvi adut. Oni će biti motivisani, znaju se jer igraju u domaćim klubovima. Nisu bili kompletni protiv Holandije i zato su poraženi. Ponavljam važna je odbrana, konentracija i posle sve ide kako treba. Igrali smo protiv Rusa sa oscilacijama što je prirodno. Prva četvrtina je bila kako treba. Sada nam ostaju dani priprema za četvrtfinale, imamo iskustvo, znamo šta treba da radimo - rekao je Gojko Pijetlović, koji kao golman Oradee, odlično poznaje rumunski vaterpolo.

Nemanja Vico je dodao:

- Apsolutni smo favoriti. Hvatamo pravi ritam za utakmice odluke. Biće bolja odbrana a ona nam omogućava napad. Verujem da ćemo brzo da napravimo razliku. Lepo je igrati u Mađarskoj, u Areni koja je sjajna. Nadam se da će biti i naših navijača da nas podrže.

Nikola Dedović je protiv Rusa debitovao na Evropskom prvenstvu:

- Uživam što sam sa ovom ekipom, što sam ovde i hoću da dam maksimum. Imamo veliki motiv, olimpijska viza ga ne umanjuje. Rumune ćemo pobediti i voleo bih da im od starta stavimo do znanja šta će da bude. Ovo je već početak priprema za četvrtfinale a oni će sigurno misliti na utakmicu sa Rusima koji im znači sve.