UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.06.2019 19:59 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Gwangju 2019

Odredjeni kandidati za SP u Južnoj Koreji

Vaterpolo selektor Dejan Savić je večeras pre treninga objavio spisak od 14 igrača koji nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo u Južno korejskom gradu Gvandžuu (15 - 17. juli).

Na spisku su: Dimitrije Rističević (bez kluba) Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Randjelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Na spisku nema Filipovića, braće Pijetlović, Stefana i Branislava Mitrovića, Prlainovića i Aleksića. Takodje nema ni Subotića koji je dobio dozvolu da tokom leta igra na Malti.
- Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Boegrad bio cilj sezone. Ispunili smo i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio. Niz godina a posebno u poslednje dve naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauzraju a da šansu konano dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time za razliku od prethodnog perioda ispunjavamo našu strategiju - rekao je Savić.Reprezentacija će biti kompletna u ponedeljak kada stignu Mandić i Ćuk