UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.03.2017 13:49 Starost: 7 yrs

Kategorija: Saopštenja

Krivokapić posetio najstariji vaterpolo klub u Srbiji


Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić u društvu Živka Cvijetićanina, predsednika Skupštine VSS-a obišao je somborski VK Polet, najstariji vaterpolo kolektiv na ovim prostorima. Tom prilikom čelni ljudi našeg vaterpola posetili su i gradsku upravu gde ih je primila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović. Glavna tema razgovara bili su načini za pomoć VK Polet i razvoju vaterpolo sporta u ovom gradu.
Zanimljivo je istaći da je prva vaterpolo utakmica u našoj zemlji upravo odigrana u Somboru daleke 1907. godine, a VK Polet je do Prvog svetskog rata bio višestruki prvak države.
- Ovo je bio dragocen susret za vaterpolo sport u ovom delu Srbije. Želimo da što je moguće više omasovimo ovaj naš prelepi sport i da vaterpolo bude zastupljen u što je moguće više gradova u Srbiji. Ovo je jedan od načina da to ostvarimo. Vaterpolo savez će nastaviti da inicira ovakve susret sa lokalnim samoupravama i sav svoj autoritet uložiti da se što je moguće više pomogne klubovima da bismo i u budućnosti mogli da beležimo vrhunske rezultate kao što je to i danas slučaj - istakako je Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije.