UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.01.2016 22:09 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Predsednik Nikolic otvorio prvenstvo, Srbija ubedljiva protiv Hrvatske

Marko Vlaovic

Pre pocetka susreta Evropsko prvenstvo je otvorio predsednik Srbije Tomislav Nikolic u drustvu ministra omladine Vanje Udovicica, predsednika VSS Milorada Krivkapica i predsednika LEN Paola Barelija.

Dusku Pijetlovicu je urucena nagrada kao najboljem igracu Evrope za 2015. Onda je poseo susret dve najbolje ekipe na svetu.

Hrvatska – Srbija 6:13  (1:3, 2:4, 1:5 , 2:1)

Kombank arena. Gledalaca 11.000. Sudije: Koganov (Azerbejdžan), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Hrvatska 11 (3), Srbija 8 (4). Peterci: Hrvatska 1 (1)

HRVATSKA: Pavić (6 odbrana), Burić, Petković, Lončar 1, Joković, Bukić, Vukićević, Bušlje 1, Sukno 1, Pavlović 1, Šetka 1, Macan, Bijač (4 odbrane). Selektor: Tucak.

SRBIJA: G. Pijetlović (4 odbrane), Mandić 3, Gocić 1, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović ( 8 odbrana). Selektor: Savić

Sjajna atmosfera, neverovatna ka je bila u Areni. Nikad više gledalaca na jednom meču evropskog prvenstva,  za dve najbolje ekipe na svetu. Srbija je reprizirala Kazanj, igrala vrhunski  u odbrani i raspevano u napadu.

Hrvatska se u početku bolje snašla. Šetka je udarcem iz daljine pogodio mrežu posle Mandićeve prečke. Izjednačio je na identičan način Prlainović. Srbija se dizala, postajala opasnija. Ranđelović je majstorski savladao Pavića a posle još jednog neiskorišćenog igrača više i dobre reakcije Baneta  Mitrovića Mandić je  povisio na 3:1.  U ovom delu igre nije radio veliki semafor.

Mandić je igrao sjajno. Sa dva gola odveo je Srbiju na 5:2 a tračak nade Hrvatima je vratio  Lončar. I to je od Hrvatske  bilo sve. Prlainović evro golom za 6:3  i posle njega Jakšić sa igračem više.  U samom finišu Hrvatska je dobila igrača više i Joković je vrlo brzo postigao gol. Ustanovljeno je međutim da je Tucak tražio tajm aut, gol je poništen ..

Posle odmora igra Hrvata se potpuno raspala. Srpska igra se pretvorila u egzibiciju. Razigrao se Mitrovic, seriju nastavio Prlainovic, pogadjali Cuk i Gocic. Obojica trenera su promenili golmane. Na kraju velikih 13:6 za sjajan start na Evropskom prvenstvu u nezaboravnoj atmosferi.