UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.08.2012 18:24 Starost: 12 yrs

Kategorija: London 2012, Reprezentacija

OLIMPIJSKE IGRE: Uoči četvrtfinala sa Australijom

Umesto u 21 srpski vaterpolisti će sutra u 16.50 igrati protiv Australije u četvrtfinalu olimpijskog turnira. Razlog promene termina je bio prvi zahtev Amerikanaca a zatim i Italijana da im se oslobode večernji termini zbog potreba njihovih televizija.

Sve to ne remeti program Dejana Udovičića i igrala koji su po ko zna koji put impresionirali kvalitetom igara. Tako je Kosmin Radu izjavio da je potrebno mnogo mnogo vremena da bi nabrojao šta je sve Rumuniji potrebno da bi igrala kao Srbija. Špancu Lopezu je najvažnije da je izbegao našu selekciju dok je Hrvat Maro Joković rekao da je Srbija pokazala pored Hrvatske najviše.

Duel sa Australijom koja do utakmice sa Grčkom nije blistala očekuje se da maksimalnim respektom. Rival nije naivan, zna da namuči kako fizičkom pripremljenošću tako idrugačijim sistemom igre.Ipak samo jednom u poslednjih nekoliko godina je Australija iznenadila Srbiju igrajući 8:8 na SP u Rimu. Prošle godine u Šangaju bilo je 12:9 za naš tim.

- Odlično plivaju i moramo da budemo maksimalno skoncentrisani. Važan je prilaz meču i voleobih kada bi od početka pokazali ko je ko u bazenu - reči su Milana Aleksića.

Filip Filipović smatra da se prethodnih pet utakmica sada zaboravljaju.

- Ako ne pobedimo Australiju kao da ništa nismo uradili. U ovom meču samo mi možemo da budemo gubitnici. Australija je ispunili plan i mislim da im je ovo granica. Mirnoća, odbrana i strpljenje su naši aduti.

Slobodan Nikić je rekao da nikada nije video Australiju da igra tako dobro kao protiv Grčke:

- Sve im je ulazilo, Četvrtfinale je prvi nokaut dan i ne daj Bože da podbacimo.U ovakvim mečevima timovi koji nisu favoriti su raseterećeni i mogu da najboljom igrom iznenade. Na nama je da to sprečimo.

Dejan Udovičić ističe sve bolju odbranu:

- Mi smo favoriti i ne bežimo od toga. Brinemo samo o svojoj igri. Oni su u dobroj poziciji , rasterećeni. Neće biti lako ali smo optimisti. Da ponovimo odbranu iz poslednja dva susreta i mislim da neće biti problema.